Image and video hosting by TinyPic

13/2/12

Επεισόδια δεν σημειώθηκαν μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις...


Επεισόδια δεν σημειώθηκαν μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ανάμεσα σε αυτές και ο Βόλος. Ειδικότερα, τουλάχιστον 10.000 πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για το νέο μνημόνιο. Αντάρτικο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης σημειώνονταν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες με τα ΜΑΤ να χάνουν για περίπου 5 ολόκληρες ώρες κυριολεκτικά τον έλεγχο ολόκληρης της πόλης.

Το Δημαρχείο βρέθηκε στα χέρια των πολιτών του, ενώ η Εφορία βρέθηκε στο έλεός τους και μέρος του αρχείου της καταστράφηκε.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την κορύφωση της τεράστιας σε όγκο πορείας φιλάθλων των δύο ομάδων της πόλης, Ολυμπιακού και Νίκης Βόλου, συνδικάτων, λαϊκών συνελεύσεων, κινημάτων και απλών πολιτών και ενώ το κύριο σώμα της βρέθηκε έξω τα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν αδικαιολόγητα με χημικά, πνίγοντας κυριολεκτικά γέροντες, γυναίκες και παιδιά.

Μέρος της πορείας ανασυγκροτήθηκε με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οδομαχίες, οι οποίες κατέληξαν στην κατάληψη του Δημαρχείου του Βολου.

Έκτοτε αντάρτικο στήθηκε σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, το οποίο και συνεχίστηκε μέχρι και πριν από λίγη ώρα.

Νωρίτερα πολίτες έκαναν έφοδο και στην Εφορία, καταστρέφοντας μέρος του αρχείου της, ενώ δεν δίστασαν να βάλουν φωτιά και να σπάσουν υποκαταστήματα τραπεζών, ένα εκ των οποίων κάηκε ολοσχερώς.

Η κατάσταση εκτονώθηκε με την αποχώρηση των καταληψιών από το φλεγόμενο Δημαρχείο.


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .