Image and video hosting by TinyPic

10/2/12

Σε τράπεζες της Βρετανίας σε καθημερινή βάση βγάζει τα έσοδα από τις εγχώριες δραστηριότητές της η Vodafone...

Σε τράπεζες της Βρετανίας σε καθημερινή βάση βγάζει τα έσοδα από τις εγχώριες δραστηριότητές της η Vodafone σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της χώρας μας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg

Εκτός Ελλάδας, σε τράπεζες της Βρετανίας σε καθημερινή βάση, βγάζει τα έσοδα από τις εγχώριες δραστηριότητές της η Vodafone, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της χώρας μας.
Η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, μάλιστα, εμφανίζεται να εξετάζει και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Αυτό αναφέρει σε τηλεγράφημά του το διεθνές πρακτορείο Bloomberg. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο γενικός οικονομικός διευθυντής του ομίλου Vodafone, Αντι Χάλφορντ, δήλωσε χθες, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ' τριμήνου (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2011), ότι «κάθε απόγευμα» μεταφέρονται τα χρήματα από την Ελλάδα στη Βρετανία, καθώς, όπως αναφέρει, «η εταιρεία φοβάται τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους».
Επισήμανε μάλιστα ότι η εταιρεία φροντίζει να είναι έτοιμη «σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη» να τιμολογήσει σε άλλο νόμισμα. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, ο κ. Χάλφορντ δήλωσε πως «προφανώς είναι κάτι που παρακολουθούμε στενά».

211 εκ. ευρώ
Να σημειωθεί ότι τη Vodafone Ελλάδας εμπιστεύονται σήμερα πάνω από 4 εκατομμύρια Ελληνες συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες στη χώρα μας ξεπέρασαν την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου τα 211 εκατομμύρια ευρώ.
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων, πηγές της Vodafone Ελλάδας σημείωναν ότι η μεταφορά των εσόδων αποτελεί συνήθη πρακτική της εταιρείας για τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό. Συμπλήρωναν, μάλιστα, ότι η ερώτηση που υποβλήθηκε στον κ. Χάλφορντ δεν αναφερόταν στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στον τρόπο διαχείρισης της διαθέσιμης ρευστότητας από τον όμιλο, προσθέτοντας ότι πρόσφατα η εταιρεία επένδυσε το ποσό των 168,5 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση της άδειάς της στην Ελλάδα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .