Image and video hosting by TinyPic

10/2/12

Το νέο ανέκδοτο που κυκλοφορεί ξέρετε ποιο είναι; «Ο Σαμαράς έδωσε μάχη...». Μη γελάτε είναι πολύ ωραίο ανέκδοτο...

Φύγη προς τα εμπρός μέσω εκλογών επιδιώκει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την επώδυνη συμφωνία με την Τρόικα.

Καθώς η συμφωνία του στα επώδυνα μέτρα προκαλεί κραδασμούς στο εσωτερικό του κόμματος και ενώ επίκειται η ψήφιση της συμφωνίας από την ελληνική βουλή ο κ. Σαμαράς συγκαλεί την Παρασκευή -πιθανώς στις 8.00 το βράδυ- την κοινοβουλευτική ομάδα στα γραφεία του κόμματος.

“Η Ελλάδα ποτέ δεν τις είχε περισσότερο ανάγκη από εκλογές από ότι έχει σήμερα, η χώρα χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση που θα έχει νωπή και ισχυρή εντολή” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό και μίλησε σε προσωπικό τόνο λέγοντας ότι “είμαι εδώ για να βοηθήσω την πατρίδα”.

Ο κ. Σαμαράς επέρριψε τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβέρνησεις του ΠΑΣΟΚ για το σημείο που έχει φθάσει η χώρα και αναφέρθηκε στην διαπραγμάτευση των τελευταίων ημερών υποστηρίζοντας ότι “πετύχαμε αρκετά πράγματα”:

- αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Το ζήτημα δεν είχε κλείσει όπως διαδίδουν κάποιοι

ματαιώσαμε την οριζόνια περικοπή επικουρικών συντάξεων. Επέμεινα να εξαιρεθούν από κάθε μείωση η χαμηλότερες επικουρικές και κύριες συντάξεις και έτσι έγινε. Δεν ετέθη ποτέ θέμα να διαλέξουμε τάχα αν θα περισώσουμε τις κύριες ή τις επικουρικές. Η τρόικα επέμενε να γίνουν περικοπές και σε κύρια και σε επικουρικά ταμεία. Μετά από μεγάλη επιμονή δέχθηκαν οι συνολικές περικοπές να είναι οι μισές από αυτές που ζητούσαν.

- απορρίψαμε τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών

Δώσαμε τη μάχη ώστε η μείωση του κατώτατου μισθού να μην επεκταθεί στους υπόλοιπους μισθούς

Γενικότερα ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι με την διαπραγμάτευση που έκανε πέτυχε να αποτρέψει πρόσθετη ύφεση αλλά κάποια από αυτά που ζήτησε η Τρόικα δεν αποφεύχθηκαν”.

Τόνισε πάντως ότι με την συμφωνία αυτή ανοίγει ο δρόμος για το κούρεμα του χρέους και αυτό θα είναι μεγάλο κέρδος.

Εκτεταμένη αναφορά έκανε στην ανάγκη ανάκαμψης της χώρας: “Ρωτώ τον κάθε καλοπροαίρετο ευρωπαίο: όταν βρίσκεσαι για πέμπτη χρονιά σε ύφεση, όταν η χώρα σου παραπαίει και η κοινωνή συνοχή απειλείται είναι δυνατόν το μόνο αντίδοτο να είναι περισσότερη ανεργία και άλλα δύο χρόνια ύφεση;”. Μίλησε όμως και για τον κίνδυνο που απειλεί την ευρωπαική οικονομία όσο ακολουθούνται υφεσιακές πολιτικές: “Αυτή την ώρα οι χώρες του ευρωπαικού νότου έχουμε πραγματική ανάγκη να αλλάξουμε την πορεία της οικονομίας μας, όμως το καθημερινό μαρτύριο της ακραίας λιτότητας εκτρέφει την κοινωνική έκρηξη και έναν επικίνδυνο αντι-ευρωπαισμό, γιατί κανένας λαός δεν αντέχει συνεχείς θυσίες χωρίς κάποιο φώς στην άκρη του τούνελ. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα σύντομα θα διαχυθεί και στην υπόλοιπη ευρώπη αν δεν αλλάξει η πολιτική της ατέλειωτης μονομερούς λιτότητας”.

Δεν έλλειψαν όμως και οι πολιτικές αιχμές: “Στην ΝΔ έγκαιρα διαβλέψαμε ότι ήταν λάθος η συνταγή, εκείνοι που την πρότειναν εκείνοι που την υπερασπίστηκαν και εκείνοι που την εφάρμοσαν, ας δουν κατάματα σήμερα τις συνέπειές της”.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .