Image and video hosting by TinyPic

11/2/12

Με τη διαδικασία του «κατεπειγόντως», εισέρχεται το απόγευμα στην Βουλή το νέο Μνημόνιο. Λευκή επιταγή από τον λαό του καναπέ...

Με τη διαδικασία του «κατεπειγόντως», εισέρχεται το απόγευμα στην Βουλή το νέο Μνημόνιο για να συζητηθεί από τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και αύριο τα μεσάνυχτα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας του από την Ολομέλεια της Βουλής.

Έτσι, σε λιγότερες από 48 ώρες, οι βουλευτές καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας για τα επόμενα χρόνια, με βάση τα όσα ορίζει το νέο Μνημόνιο και η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων. Στην ουσία, πρόκειται για δεκατρία έγγραφα (!) εκατοντάδων σελίδων με πολύπλοκους τεχνικούς και νομικούς όρους κατατέθηκαν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο τα διάβασε, τα μελέτησε και τα ενέκρινε μέσα σε περίπου πέντε ώρες συνεδρίασης εχθές το βράδυ.

Πρόκειται για σχέδια νόμου, αιτιολογικές εκθέσεις, τροποποιούμενες διατάξεις και παραρτήματα, τα οποία θα ψηφιστούν από την ολομέλεια ως νομοσχέδιο με τρία άρθρα, όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Τα μέτρα, βεβαίως, όπως συνέβη και με το Μνημόνιο 1, θα γίνουν πιο συγκεκριμένα με την κατάθεση των εφαρμοστικών νόμων εντός του Φεβρουαρίου.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .