Image and video hosting by TinyPic

1/2/12

Παρέδωσαν την Ελλάδα και τώρα θα απολαύσουν τον έρωτα τους. Φυσικά ξέρουν καλά ότι τα πρόβατα θα τους ψηφίσουν και πάλι...

Στην αποφασιστική κίνηση για τη στήριξη του Ευ. Βενιζέλου στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ προχώρησε ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος. Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι οι δύο τους μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα του κόμματος, την κρίσιμη στιγμή που αλλάζει σελίδα. Πρόκειται για εξέλιξη που φέρνει ανακατατάξεις στο εσωτερικό της παράταξης σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική συγκυρία

Με μια «ηχηρή» κίνηση που «διαπέρασε» την πασιφανή και επί μήνες αδυναμία του κόμματος να βρει κοινό βηματισμό -υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες για την κυβέρνηση και τη χώρα-, δύο κορυφαία στελέχη ενεργοποιούν μια υπολανθάνουσα δυναμική στο ΠΑΣΟΚ για την «επόμενη μέρα».
Το «νεύμα» για το τανγκό της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ ήρθε από τον Ανδρέα Λοβέρδο και είχε ως αποδέκτη τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος ήταν ο μόνος (στο ΠΑΣΟΚ) που δεν αιφνιδιάστηκε χθες από την κίνηση κορυφής. Ο υπουργός Υγείας, που κατά πολλούς διατηρούσε «ζωντανή» την απόφαση να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, μίλησε, αντάλλαξε απόψεις, έκρινε και επέλεξε χθες να συμμαχήσει με τον επί χρόνια φίλο του Ευ. Βενιζέλο, ανακοινώνοντας στην ουσία ότι τον στηρίζει για την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Προηγήθηκαν αρκετά εικοσιτετράωρα έντονου παρασκηνίου, με «ειδικούς απεσταλμένους» να επιχειρούν την εξασφάλιση κοινού μετώπου, την ίδια στιγμή που τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να «σπάνε» αρχικές συμφωνίες για να ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία, χωρίς όμως σαφές πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα. Λέγεται, για παράδειγμα, ότι ο Κ. Σκανδαλίδης συνομίλησε όχι μόνο με τους δύο πολλές φορές, αλλά και με στελέχη του κλίματός τους, προκειμένου να προλάβουν αρνητικές εξελίξεις.

«Ελπίζουμε ότι η σημερινή μας πρωτοβουλία μπορεί να λειτουργήσει ως έναυσμα προκειμένου να δοθεί τέλος στην εσωστρέφεια», τόνιζε στη δήλωσή του ο Ευ. Βενιζέλος (στη φωτογραφία με τον Αν. Λοβέρδο)

Οταν ο Ευ. Βενιζέλος επέστρεψε στο γραφείο του στο υπουργείο από τις Βρυξέλλες, είχε ήδη μπροστά του κρίσιμα κυβερνητικά ραντεβού. Ενα από αυτά ήταν με τον Αν. Λοβέρδο που εξελίχθηκε (όχι τυχαία...) σε αφετηρία εσωκομματικών εξαγγελιών. Και οι δύο, όντας στο γραφείο του κ. Βενιζέλου, κατέληξαν σε κοινή απόφαση, συνέταξαν τα κείμενα ως πρόπλασμα του προφορικού τους λόγου και on camera δημοσιοποίησαν τη δέσμευσή τους για το ΠΑΣΟΚ.
Προ των δηλώσεών τους και του εναγκαλισμού, έσπευσαν να ενημερώσουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ - όχι πάντως τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε απανωτές συναντήσεις στο Ισραήλ. Εγκυρες πληροφορίες, πάντως, λένε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε σχετικά από συνεργάτες του, οι οποίοι προετοίμαζαν και την αυριανή (εκτός απροόπτου) σύγκληση της ΚΟ.
Οι κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος, εν τω μεταξύ, τηλεφώνησαν για την -όπως τη χαρακτήριζαν- «κίνηση κορυφής και ευθύνης που μπορεί να συμπαρασύρει και άλλους» στους Θ. Πάγκαλο, Α. Διαμαντοπούλου, Κ. Σκανδαλίδη, Β. Παπανδρέου, Απ. Κακλαμάνη, Π. Ευθυμίου, Γ. Ραγκούση, Χρ. Πρωτόπαπα, Μ. Ανδρουλάκη, οι οποίοι και έμαθαν από «πρώτο χέρι» για την εσωκομματική εξέλιξη.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .