Image and video hosting by TinyPic

6/2/12

Τουλάχιστον αυτοί δεν το βάζουν στα πόδια με την πρώτη σφαλιάρα που θα πέσει...

Διαδηλωτές που απαιτούν να διεξαχθούν σύντομα προεδρικές εκλογές και να παραδώσει ο στρατός την εξουσία, πέταξαν την Κυριακή πέτρες κατά της αστυνομίας που περιφρουρεί το κτήριο του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών και απωθήθηκαν με βολές δακρυγόνων. Ήταν η τέταρτη μέρα των συγκρούσεων έξω από το υπουργείο, κατά τις οποίες επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν το υπουργείο ότι απέτυχε να αποτρέψει το θάνατο, την περασμένη εβδομάδα, 74 ανθρώπων έπειτα από έναν αγώνα ποδοσφαίρου στη μεσογειακή πόλη Πορτ Σαΐντ.
'Αλλοι πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Σουέζ.

Ορισμένοι διαδηλωτές πιστεύουν πως κατάλοιπα της κυβέρνησης του έκπτωτου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ βρίσκονται πίσω από τη βία που προκάλεσε το συνωστισμό στον αγώνα ποδοσφαίρου την περασμένη Τετάρτη ((1/2), και θεωρούν πως πρόκειται για τμήμα μιας συνωμοσίας προκειμένου να δημιουργηθεί χάος και να επαναβεβαιώσουν την επιρροή τους.

Πολιτικοί παρατηρητές και ένα συμβουλευτικό σώμα του στρατού έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι οι προεδρικές εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν τον Απρίλιο ή το Μάιο αντί για τον Ιούνιο που προέβλεπε το μεταβατικό χρονοδιάγραμμα του στρατού, που ανέλαβε την εξουσία μετά την παραίτηση του Μουμπάρακ.

Αστυνομικοί και διαδηλωτές, μερικοί κρατώντας σημαίες της ποδοσφαιρικής ομάδας Αλ 'Αχλι, που έπαιξε στον αγώνα της Τετάρτης, πέταξαν πέτρες ο ένας στον άλλο και η αστυνομία έρριψε γύρους δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσει τις γραμμές νεαρών, κυρίως, διαδηλωτών από το υπουργείο.
Οι αρχές έστησαν νέα φράγματα από μεγάλα κομμάτα τσιμέντο αποκλείοντας την πρόσβαση από τους δρόμους που οδηγούν στο υπουργείο.

Κάποια άλλα φράγματα ειχαν καταρριφθεί νωρίτερα. Σε μια άλλη εξέλιξη, αξιωματούχος του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως η φυλακή Τοράχ του Καΐρου θα ετοιμαστεί ώστε να μπορεί να δεχθεί τον έκπτωτο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου κρατείται τώρα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .