Image and video hosting by TinyPic

2/2/12

Διώξτε τα κτήνη. Να τα πάρουν από τους Γερμανούς που μας χρωστάνε από το κατοχικό δάνειο. Εκτός αν κάποιοι εθνάρχες έχουν πάρει τα λεφτά και τα έχουν κάνει γαργάρα...

Σε περίεργες και επικίνδυνες ατραπούς οδηγείται η τελική διαπραγμάτευση μεταξύ Τρόικας, κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν. Πολιτικοί παράγοντες που μετέχουν στην κυβέρνηση, υπουργοί, ακόμα και στελέχη του οικονομικού επιτελείου, τηρούν ξαφνικά αποστάσεις και εκφράζουν επιφυλάξεις εάν και κατά πόσον απαιτείται όντως να συμφωνηθεί ένα τεράστιο νέο πακέτο μέτρων προσαρμογής, της τάξεως των 4,4 δισ. ευρώ, στο όνομα της οικονομικής επιβίωσης της χώρας.

Την ώρα δηλαδή που κορυφώνονται τα πολλαπλά και παράλληλα «ραντεβού» παζάρια σε πολύ υψηλό πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, τα οποία θα καθορίσουν κυριολεκτικά "τα πάντα" (από τη λήψη νέων μέτρων, το νέο δάνειο, το κούρεμα ή τη χρεωκοπία, μέχρι την τύχη της κυβέρνησης και των κομμάτων, το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στις κάλπες κλπ) ανακύπτουν ενδοιασμοί και επιφυλάξεις –και μέσα στην κυβέρνηση!- για το μέγεθος των απαιτήσεων της Τρόικα.

«Δεν μπορεί την περασμένη εβδομάδα» αναφέρει μιλώντας στο protothema.gr ανώτατος παράγοντας "κρίσιμου" (για την εφαρμογή του Μνημονίου) υπουργείου «η Τρόικα να μας στέλνει το 10σέλιδο των εντολών της (διαβάστε εδώ) απαιτώντας δημοσιονομική διόρθωση 1% του ΑΕΠ και μέτρα 2,2 δισ. αλλά μέσα σε λίγες μέρες να συζητάμε για «τρύπα» 2% και μέτρα 4,4 δισ. Και αν αύριο προκύψει ότι χρειάζονται ξαφνικά π.χ 8 δισ. ευρώ, προκειμένου να έχουμε «μαξιλάρι» όχι μόνο για το 2011 και το 2012 αλλά και για το 2013, ποιος θα κρατά λογαριασμό";

Έτσι, στο παραπέντε των κρίσιμων διαβουλεύσεων, πολλοί μοιάζουν να θέλουν να χαράξουν τις δικές τους «κόκκινες γραμμές»: υπουργοί, επιτελείς και κομματικά στελέχη εκδηλώνουν προβληματισμό για το αν πρέπει να δεσμευτούν και σε τι, ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπαίνουν διαρκώς και περισσότερες απαιτήσεις και δεδομένα. Η Τρόικα πάλι δείχνει να εξαντλεί την διαπραγματευτική της πίεση σε αυτό το παζάρι, με τα μέτρα που θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί έως το τέλος της εβδομάδας, καθώς θα αποτελέσουν την βάση του νέου Μνημονίου, το οποίο θα συνυπογράψουν κυβέρνηση και κόμματα. «Νερό στο μύλο» της Τρόικα ρίχνει όμως και το IIF που διεμήνυσε χθες βράδυ ότι για να κλείσει η διαπραγμάτευση για το «κούρεμα», πρέπει να καταλήξουν ευνοϊκά και όλα τα άλλα εκκρεμή ζητήματα (δηλ. οι θυσίες και τα ανταλλάγματα για το νέο δάνειο).

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .