Image and video hosting by TinyPic

4/2/12

Αντίδραση πολιτών για το γήπεδο...

Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί ένα 24ωρο από τη στιγμή που ψηφίστηκε η τροπολογία, η οποία επιτρέπει την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και ήρθε η πρώτη αντίδραση.

Αντίδραση που προέρχεται από την Κίνηση Πολιτών Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, η οποία είχε κάνει αγώνα να μπλοκάρει το πρώτο σχέδιο κατασκευής του γηπέδου το 2003 επί Γρανίτσα.

Με τη διαφορά ότι πλέον από τους 131 που μετείχαν στην προ δεκαετίας κίνηση έχουν απομείνει δώδεκα (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα αυξηθούν στη συνέχεια), οι οποίοι και υπογράφουν τη σχετική ανακοίνωση.

Μια ανακοίνωση, η οποία χαρακτηρίζει «ντροπή» και το νέο Νόμο για το γήπεδο, με την επισήμανση ότι η Κίνηση θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά της, όπως έκανε και στο παρελθόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ένα γήπεδο για την ΑΕΚ είναι θεμιτή επιδίωξη για τους αληθινούς φιλάθλους και φίλους της ιστορικής ομάδας. Δεν είναι αποδεκτό όμως να εμπλέκεται η κατασκευή του γηπέδου με επιχειρηματικά συμφέροντα και εμπορικά κέντρα και να επιδιώκεται η κατ' εξαίρεση υπέρβαση του Νόμου (Γενικός Οικοδομικός και Κτιριοδομικός Κανονισμός) προκειμένου να γίνει εφικτή η κατασκευή ενός μεγάλου εμπορικού - αθλητικού συγκροτήματος στο γνωστό μικρό και ακατάλληλο χώρο των 26,5 στρεμμάτων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όταν αυτό γίνεται μάλιστα από βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν στη Βουλή την Πέμπτη 2/2/2012 τροπολογία ντροπής, ζητώντας ουσιαστικά την εξαίρεση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια από τις νόμιμες και συνταγματικές διατάξεις, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για μια ακόμα αυθαίρετη κατεδάφιση νομικών, συνταγματικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων μπροστά στην οποία ωχριά η κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ από τον τότε Πρόεδρό της Γ. Γρανίτσα.

Οι βουλευτές αυτοί εμφανίζονται να αγνοούν ότι η Βουλή και πάλι το 2002 και το 2003 είχε μετατραπεί σε Πολεοδομικό γραφείο «ειδικών εξυπηρετήσεων» και με άλλη τροπολογία είχε δώσει άδεια οικοδομής στο σχέδιο Γρανίτσα, για να οδηγήσει την ΑΕΚ σε μεγάλες περιπέτειες αφού οι νόμιμες και απολύτως θεμιτές αντιδράσεις των κατοίκων της πόλης οδήγησαν στην απόρριψη των σχεδίων αλλά και του Νόμου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι βουλευτές αυτοί ξέχασαν ότι πρέπει να υπερασπίζονται τις νόμιμες και συνταγματικές διατάξεις και όχι να τις αντιστρατεύονται εξυπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα και άνομες επιδιώξεις. Ξέχασαν ακόμα ότι η σημερινή προσωρινή συγκυβέρνηση των τριών Κομμάτων δε νομιμοποιείται να ρυθμίζει άλλα θέματα πλην των γνωστών οικονομικών θεμάτων του μνημονίου και της διεξαγωγής των Εκλογών.

Οι πολίτες της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας δεν έχουν λησμονήσει τον κίνδυνο περιβαλλοντικής και πολεοδομικής επιβάρυνσης που διέτρεξε η πόλη από τους προηγούμενους σχετικούς νόμους του 2002 και 2003 για το γήπεδο της ΑΕΚ, νόμους και σχέδια που ανέτρεψαν τότε με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι πολίτες της Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας έχουμε τα ίδια δικαιώματα όπως και οι κάτοικοι άλλων πόλεων να ζούμε με όρους ανθρώπινους, όρους που προσδιορίζονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους. Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά μας, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν.

Για την Κίνηση Πολιτών Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας

Α. Βασιλόπουλος, Β. Γεραμάνης, Μ. Καλύβη, Στ. Καζασίδης, Ν. Κασίμης, Λ. Κατσιάπης, Χ. Κρόκου, Κ. Λάσκαρης, Θ. Μάλλιος, Β. Ματσουκά, Δ. Μπαμπάκος, Γ. Παπαγιαννοπούλου».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .