Image and video hosting by TinyPic

5/2/12

Ο οικονομικός δολοφόνος που επέβαλαν στην Ελλάδα (Παπαδήμος το όνομα του), κάνει ότι διαπραγματεύεται σκληρά με τα ίδια του τα αφεντικά που τον διόρισαν επιστάτη...

Νέα συνάντηση έχει με την Τρόικα από τις 12.00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Λουκάς παπαδήμος, σε μία προσπάθεια να περισωθεί ό, τι είναι δυνατό να περισωθεί στα εργασιακά, αφού οι ελεγκτές επιμένουν σε ιδιαίτερα επαχθή μέτρα, όπως η πειρκοπή του κατώτερου και του 13ου και 14ου μισθού καθώς και η περικοπή κατά 35% των επικουρικών συντάξεων.

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Πρώτο Θέμα στην έντυπη έκδοση, οι ελεγκτές έχουν αξιώσει να ελέγχουν οι ίδιοι την διαδικασία των απολύσεων στο δημόσιο.

Από το πρωί σήμερα συνεχίζονται οι εντατικές δαβουλεύσεις μεταξύ των κρίσιμων για το νέο Μνημόνιο υπουργείων –κυρίως του υπ. Οικονομικών και του υπ. Εργασίας - εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών το μεσημέρι.

Στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν αποκλείεται μάλιστα να συναντηθεί -αν όχι σήμερα, ίσως αύριο- η Τρόικα για να δώσει εξηγήσεις για την άτεγκτη στάση της, αλλά και να ακούσει τα επιχειρήματα των αρχηγών σε μια τελική αναμέτρηση -και εφόσον φυσικά επιτευχθεί κοινό μέτωπο διαπραγμάτευσης μεταξύ των ελληνικών πολιτικών κομμάτων.

Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να δώσει διμέτωπο αγώνα για τα εργασιακά και τα δημσιονομικά ζητήματα. Μεγάλο αγκάθι και επιστέγασμα των διαπραγματεύσεων αποτελούν οι περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέος, στα δώρα αλλά και στις επικουρικές συντάξεις –όπου διαπιστώνονται και μεγάλες καθυστερήσεις που δίνουν λαβή στην Τρόικα να σκληρύνει τη στάση της και να πιέζει για διπλάσιες περικοπές από ό,τι είχε αρχικά δεχθεί, δηλαδή 30% αντί 15%-20%.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .