Image and video hosting by TinyPic

8/2/12

50% πιθανότητα να φύγει (επιτέλους), η Ελλάδα από την μαφία της Ευρώπης...

Στο 50% ανέβασε η Citi την πιθανότητα εξόδου από το ευρώ, όπως μετέδωσε η WSJ. Ο αμερικανικός όμιλος, που προηγουμένως εκτιμούσε ότι ο κίνδυνος αυτός είναι στο 25%-30%, αναθεωρεί προς τα πάνω το συγκεκριμένο ποσοστό, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση με τίτλο "Global Economics View", που υπογράφουν ο Willem Buiter και ο Ebrahim Rahbari.

"Αυτό συμβαίνει επειδή θεωρούμε πως η διάθεση των Ευρωπαίων δανειστών να συνεχίσουν να προσφέρουν ενίσχυση στην Ελλάδα, παρότι η τελευταία δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του προγράμματος, έχει μειωθεί σημαντικά", σημειώνουν.

Οι δύο αναλυτές εκτιμούν ότι οι επιπτώσεις εξόδου από το ευρώ θα είναι περιορισμένες γιατί οι πολιτικοί θα δράσουν για να προστατεύσουν άλλες αδύναμες χώρες από την εξάπλωση της κρίσης που θα προκαλέσει η απροσδόκητη έξοδος της Ελλάδας.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα γίνει με οργανωμένο τρόπο και ότι τελικά η ΕΚΤ θα καταλήξει να αναδιαρθρώσει τους ελληνικούς τίτλους που έχει στην κατοχή της.

"Εκτιμούμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πετύχει μια οργανωμένη, αλλά καταναγκαστική αναδιάρθρωση στις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές αλλά και τον επίσημο τομέα (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ) για την εμπλοκή της ΕΚΤ". Ετσι, θεωρούν ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία όταν θα λήξει το ομόλογο στις 20 Μαρτίου (για το οποίο υπάρχει δυνατότητα χρονικής επέκτασης της πληρωμής για επτά ημέρες).

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .