Image and video hosting by TinyPic

29/1/12

Κι όμως υπάρχουν κόπανοι γονείς που θεωρούν μεγάλο κατόρθωμα να ταΐζουν τα παιδιά τους με τα δηλητήρια των McDonald’s

Τα McDonald’s άλλαξαν τη συνταγή για τα χάμπουργκερ στις ΗΠΑ, έπειτα από πιέσεις του τηλεοπτικού σεφ Τζέιμι Όλιβερ για αφαίρεση ενός συστατικού βιομηχανοποιημένων τροφίμων, το οποίο ο ίδιος αποκαλεί «ροζ γλίτσα». Ο Όλιβερ προκάλεσε αναστάτωση στο τηλεοπτικό του κοινό, όταν αποκάλυψε ότι τα McDonald’s χρησιμοποιούσαν υδροξείδιο του αμμωνίου (E527) προκειμένου να μετατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε κιμά για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Γιατί ένας λογικός άνθρωπος να θέλει να δώσει στα παιδιά του κρέας γεμάτο υδροξείδιο του αμμωνίου. Το σπουδαίο κοινό των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει άμεσα να κατανοήσει τί κάνει η βιομηχανία τροφίμων» είπε ο σεφ. Έπειτα από μήνες εκστρατείας στη τηλεοπτική του εκπομπή «Jamie’s Food Revolution», τα McDonald’s αποφάσισαν να σταματήσουντη χρήση της αποκαλούμενης από τον σεφ «ροζ γλίτσας».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .