Image and video hosting by TinyPic

25/1/12

Άθλιοι δολοφόνοι της «Exxon Mobil»...

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ύστερα από κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουινέα, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως τόνοι λάσπης καταπλάκωσαν το πρωί της Τρίτης σπίτια σε δύο χωριά της επαρχίας Σάουθερν Χάιλαντς, με τις Αρχές της χώρας να κατηγορούν ανοικτά την Exxon Mobil για την τραγωδία καθώς η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία έχει προχωρήσει σε εκτεταμένη αποψίλωση στην ευρύτερη περιοχή στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό φυσικού αερίου και τη μετέπειτα εκμετάλλευσή του.

Η εκτιμώμενη αξία του κοιτάσματος «PNG LNG» ανέρχεται στα 15,7 δισ. δολάρια και παρά τις αντιδράσεις του τοπικού πληθυσμού, η κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο» φως για την έναρξη των εργασιών δημιουργίας των κατάλληλων εγκαταστάσεων προκειμένου να ξεκινήσει η εξόρυξη του φυσικού αερίου μέσα στο 2014.

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο θα παράγονται 6,6 εκατ. τόνοι φυσικού αερίου προς εκμετάλλευση.

Στάση αναμονής από την Exxon

Εκπρόσωπος της Exxon Mobil εξήγησε πως ακόμα η εταιρεία δεν έχει στη διάθεσή της επαρκή στοιχεία για το εύρος της καταστροφής.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λεπτομέρειες για το μέγεθος της κατολίσθησης. Όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι καλά στην υγεία τους. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στο έργο των σωστικών συνεργείων με κάθε μέσο», εξήγησε η Rebecca Arnold.

«Προς το παρόν όλες οι εργασίες του σχεδίου "PNG LNG" έχουν σταματήσει», πρόσθεσε.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .