Image and video hosting by TinyPic

3/1/12

Χάκερς υπέκλεψαν και δημοσιοποίησαν τα στοιχεία για χιλιάδες ενεργές πιστωτικές κάρτες...

Χάκερς υπέκλεψαν και δημοσιοποίησαν τα στοιχεία για χιλιάδες ενεργές πιστωτικές κάρτες στο Ισραήλ αφού απέκτησαν παράνομα πρόσβαση στους εξυπηρετητές (servers) ισραηλινών ιστοτόπων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες έκδοσης πιστωτικών καρτών.

Ο Ντοβ Κότλερ, διευθύνων σύμβουλος της Isracard, θυγατρικής της Τράπεζας Hapoalim, δήλωσε ότι ένα αρχείο που περιέχει 400.000 αριθμούς πιστωτικούς καρτών εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο αλλά η εταιρία διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι είναι ληγμένοι, άκυροι ή εσφαλμένοι.
Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι μια οργάνωση που εδρεύει στη Σαουδική Αραβία επιτέθηκε σε ιστοτόπους στο Ισραήλ και απέσπασε τους αριθμούς.

Ο Κότλερ είπε ότι η Isracard ανέλυσε τις πληροφορίες και διαπίστωσε ότι μόλις περίπου 14.000 από τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών που δημοσιοποίησαν οι χάκερς είναι έγκυροι, ανάμεσά τους περίπου 6.600 της δικής του εταιρίας.

Ορισμένοι από τους κλεμμένους αριθμούς πιστωτικών καρτών χρησιμοποιήθηκαν σε αγορές μέσω Διαδικτύου αλλά ο Κότλερ ανέφερε πως η Isracard εμπόδισε τις περαιτέρω συναλλαγές και διαβεβαίωσε ότι οι πελάτες της οι οποίοι επλήγησαν θα αποζημιωθούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν περίπου 7 εκατομμύρια ενεργές πιστωτικές κάρτες στην ισραηλινή οικονομία.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .