Image and video hosting by TinyPic

6/1/12

Απογοητευμένοι είναι οι καταστηματάρχες της Ιταλίας...

Απογοητευμένοι είναι οι καταστηματάρχες της Ιταλίας καθώς βλέπουν άδεια τα μαγαζιά τους, παρόλο που η περίοδος των εκπτώσεων έχει ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών Codacons, οι πωλήσεις στην ιταλική πρωτεύουσα μειώθηκαν τουλάχιστο κατά 25% και η προσέλευση των πολιτών στους κεντρικούς, εμπορικούς δρόμους, κατά 35%.
Η διαφορά ανάμεσα στην αγοραστική διάθεση των τουριστών και των Ιταλών, δεν ήταν ποτέ τόσο σαφής όσο φέτος: Στην κεντρική Via Condotti της Ρώμης, που φιλοξενεί τα πιο γνωστά ονόματα των μεγάλων οίκων μόδας οι ντόπιοι πελάτες τις ημέρες αυτές ήταν λιγότεροι.

Στο Μιλάνο, το Τορίνο και το Κάλιαρι της Σαρδηνίας, τα καταστήματα ενδυμάτων και υποδημάτων έχουν κατεβάσει κατά 50% τις τιμές του εμπορεύματος, με προοπτική, τις επόμενες εβδομάδες, οι συνολικές εκπτώσεις να φτάσουν στο 70% της αρχικής τιμής.

Έχουν μπει σε λειτουργία, δε, ειδικά τηλέφωνα τα οποία οι ενώσεις καταναλωτών θέτουν στην διάθεση των πολιτών, για να καταγγέλλονται τυχόν «εκπτώσεις μαϊμού», μετά από σύγκριση της πραγματικής, αρχικής τιμής και εκείνης που αναγράφεται στα νέα καρτελάκια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις των ιταλικών εμπορικών ενώσεων, μέσα στο 2012, κινδυνεύουν να κλείσουν 150.000 καταστήματα σε όλη την χώρα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .