Image and video hosting by TinyPic

14/1/12

Ψόφησε το κτήνος...

Ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή για περισσότερο από σαράντα χρόνια, απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 88 χρονών σε νοσοκομείο στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.

όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η υγεία του Ντενκτάς είχε επιδεινωθεί πριν από μερικούς μήνες, ύστερα από εγκεφαλικό, ενώ την περασμένη βδομάδα εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο με αφυδάτωση. Στη συνέχεια, οι γιατροί διέγνωσαν ανεπάρκεια στους νεφρούς και στο συκώτι του. Από την Πέμπτη ήταν υπό μηχανική υποστήριξη.

Η είδηση του θανάτου του Ρ. Ντενκτάς ανακοινώθηκε από τον γιό του Σερντάρ Ντενκτάς, στο «Νοσοκομείο της Εγγύς Ανατολής».

Στο νοσοκομείο έσπευσαν ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Έρογλου, ο «πρωθυπουργός» Ιρσέν Κιουτσούκ, καθώς και άλλοι παράγοντες της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης πριν χάσει τις αισθήσεις του, ο Ρ. Ντενκτάς συνομίλησε με την σύζυγο του και εξέφρασε την αγάπη για το πρόσωπο της.

Παράλληλα, έστειλε ένα τελευταίο μήνυμα στον πρόεδρο Χριστόφια . «Εδώ (σ.σ. στη βόρειο Κύπρο) υπάρχει ένα ανεξάρτητο κράτος», ήταν, σύμφωνα τα τουρκοκυπριακά, ΜΜΕ τα τελευταία λόγια του Ρ. Ντενκτάς.

Ο Ντενκτάς υπήρξε βασικός στέλεχος της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΜΤ , ενώ το 1983 με τις «ευλογίες» του τουρκικού κατεστημένου της Άγκυρας και των οργάνων του στην Κύπρο ανακήρυξε στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού την λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου». Διαφώνησε με το σχέδιο Ανάν, ήρθε σε ρήξη με τον Ταγίπ Ερντογάν και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .