Image and video hosting by TinyPic

14/1/12

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται με τους νεκρούς...

Ο νομάρχης του Γκροσέτο Τζιουζέπε Λινάρντι ανακοίνωσε ότι σε τρείς ανέρχεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών και σε 14 των τραυματιών, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, από την προσάραξη του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου «Costa Concordia» αργά τη νύχτα χθες, ανοιχτά της Τοσκάνης, ενώ συνεχίζεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

«Υπάρχουν τρεις επιβεβαιωμένοι θάνατοι», δήλωσε ο νομάρχης. Νωρίτερος απολογισμός των σωστικών συνεργείων έκανε λόγο για έξι νεκρούς και 15 αγνοούμενους.

Μέλη των συνεργείων διάσωσης, κρατώντας τη λίστα των επιβαινόντων στο πλοίο, προσπαθούν να τους εντοπίσουν και να διαπιστώσουν αν βρίσκονται στη στεριά. Στο πλοίο επέβαιναν τουλάχιστον 4.000 επιβάτες, εκ των οποίων πολλοί ξένοι τουρίστες και σχεδόν 1.000 μέλη πληρώματος.

Η προσάραξη του πλοίου, λίγο μετά το δείπνο, προκάλεσε σκηνές πανικού. Άνδρες της ακτοφυλακής απομάκρυναν επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Αρκετά οχηματαγωγά που βρίσκονταν στην περιοχή βοήθησαν στην πολύωρη επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η εφημερίδα Il Messangero γράφει ότι 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ορισμένοι σοβαρά. Το πλοίο, που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, προσάραξε σε ύφαλο κοντά στο νησί Τζίλιο νοτίως της Τοσκάνης.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .