Image and video hosting by TinyPic

23/1/12

Τα τύμπανα του πολέμου φαίνεται πως αρχίζουν να ηχούν...


Τα τύμπανα του πολέμου φαίνεται πως αρχίζουν να ηχούν στην χώρα του Αχμαντινετζάτ καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανοιχτά πλέον γυρίζει την πλάτη στο Ιράν.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ αποφάσισαν σήμερα την επιβολή σταδιακού πετρελαϊκού εμπάργκο εναντίον του Ιράν αλλά και την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ιρανικής Κεντρικής Τράπεζας με στόχο της διακοπής της χρηματοδότησης του πυρηνικού προγράμματος.

«Υπήρξε καταρχήν συμφωνία για πετρελαϊκό εμπάργκο εναντίον του Ιράν» στη διάρκεια της συνάντησης των πρεσβευτών των χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, είπε διπλωμάτης. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να επισημοποιηθεί μέσα στην ημέρα στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, ενώ πληροφορίες λένε πως η απόφαση θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

Η ΕΕ φαίνεται πλέον να γυρίζει την Πλάτη και στην Ελλάδα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα προκαλέσει μια τέτοια απόφαση, καθώς είναι η μόνη χώρα που προμηθεύεται τον «μαύρο χρυσό» αποκλειστικά από το Ιράν.

Πιο συγκεκριμένα, για να καταλάβουμε τι αντίκτυπο θα έχει στις ζωές μας αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση, πρέπει να γίνει γνωστό ότι η Ελλάδα προμηθεύεται πετρέλαιο από το Ιράν στην μισή τιμή, από ότι θα μπορούσε να προμηθευτεί από άλλες χώρες εξόρυξης. Η τιμή της βενζίνης κυμαίνεται περίπου στο 1,70 ευρώ το λίτρο, άρα φανταστείτε που θα φτάσει πλέον που θα αναγκαστούμε να προμηθευόμαστε πετρέλαιο από κράτη που το κοστολογούν ακριβότερα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .