Image and video hosting by TinyPic

27/1/12

Μια ώρα αρχύτερα προσπαθούν να μας πτωχύνουν. Ότι κρατάει ο Έλληνας στα χέρια του θέλουν να το εκμηδενίσουν...

Μια ώρα αρχύτερα προσπαθούν να μας πτωχύνουν. Ότι κρατάει ο Έλληνας στα χέρια του θέλουν να το εκμηδενίσουν... αυτό φαίνεται από τις προθέσεις του ΔΝΤ να μπουν και τα ελληνικά ομόλογα του Δημοσίου που κατέχει η ΕΚΤ στο «κούρεμα». Σύμφωνα με πληροφορίες του, τελικά η τρόικα και οι θεσμικοί εταίροι της χώρας επέμειναν στην απομείωση της αξίας των ομολόγων που κατέχουν και οι μικρό - αποταμιευτές.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι εάν το «κούρεμα» στα ομόλογα της ΕΚΤ θα είναι άμεσο, όπως θα συμβεί με τις τράπεζες ή εάν η συμμετοχή της ΕΚΤ θα γίνει όπως υποστηρίζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters, δηλαδή χάνοντας το κέρδος που θα αποκόμιζε διακρατώντας έως τη λήξη τους τα ομόλογα που αγόρασε με έκπτωση.

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 15 δισ. ευρώ, το οποίο επί της ουσίας αποτελεί πρόσθετη χρηματοδότηση του επίσημου τομέα, αφού και δια στόματος Όλι Ρεν έγινε σαφές ότι το πακέτο της 26ης Οκτωβρίου έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις και δεν αρκεί για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .