Image and video hosting by TinyPic

19/1/12

Διέκοψαν τη λειτουργία τους δημοφιλείς σελίδες...

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς σελίδες στο Διαδίκτυο διέκοψαν τη λειτουργία τους την Τετάρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για νομοσχέδιο προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων που εξετάζεται από το Αμερικανικό Κογκρέσο. Φαίνεται ότι η στάση τους είχε απήχηση σε μερικά μέλη του Κογκρέσου.

Η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, το δημοφιλές μπλογκ Boing Boing,και ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Reddit διέκοψαν για 24 ώρες τη λειτουργία τους και η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης Google αντικατέστησε το πολύχρωμο λογότυπό της με μαύρη μπάρα λογοκρισίας.

Η κίνηση αυτή των ιστοσελίδων άλλαξε την προσέγγιση πολλών μελών του Κογκρέσου, περιλαμβανομένου και του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο από τη Φλόριντα. Ο Ρούμπιο ανακοίνωσε την αλλαγή στάσης του στο Facebook, ζητώντας από τα μέλη του Κογκρέσου «να εξετάσουν τις ανησυχίες που ήγειραν όλες οι πλευρές και να συντάξουν νέους νόμους που να στοχεύουν μεν την πειρατεία στο Διαδίκτυο, αλλά συγχρόνως να προστατεύουν την ελεύθερη πρόσβαση στο Internet».

Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Τζον Κόρνιν από το Τέξας επίσης απέσυρε την υποστήριξή του για το νομοσχέδιο, ενώ και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπέινερ, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία απόψεων για το θέμα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .