Image and video hosting by TinyPic

10/1/12

Πάγκαλος : «Οι μαλάκες δεν θα δουν ξανά εκλογές, εκτός και αν το επιτρέψει η Μέρκελ...». Αυτό δεν θέλεις να πεις Πάγκαλε;

Μπορεί ο κ. Σαμαράς να επαναφέρει διά των συνεργατών του το «γαλάζιο» αίτημα για εκλογές το αργότερο στις 8 Απριλίου, αλλά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν μάλιστα στην κυβέρνηση, τάσσονται ανοιχτά υπέρ της προκήρυξης μόνο όταν έχουν επιτευχθεί πλήρως οι εθνικοί στόχοι.

Ο Θ. Πάγκαλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου να προχωρήσει προς τον στόχο της, δηλώνοντας τέλος ότι τον χρόνο των εκλογών θα τον ανακοινώσει ο πρωθυπουργός μετά την εκπλήρωση αυτών των προϋποθέσεων
Μπορεί ο κ. Σαμαράς να επαναφέρει διά των συνεργατών του το «γαλάζιο» αίτημα για εκλογές το αργότερο στις 8 Απριλίου, αλλά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν μάλιστα στην κυβέρνηση, τάσσονται ανοιχτά υπέρ της προκήρυξης μόνο όταν έχουν επιτευχθεί πλήρως οι εθνικοί στόχοι.
Είναι χαρακτηριστική η φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, ο οποίος σε συνέντευξή του σε κινεζική οικονομική εφημερίδα, ξεκαθάρισε: «Η κυβέρνηση σχηματίστηκε με συναίνεση και αποστολή της είναι να ικανοποιήσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις πριν από την προκήρυξη εκλογών - δεν βλέπω λόγο να προκηρυχθούν εκλογές πριν από την επίτευξη αυτών των στόχων».
Ο κ. Πάγκαλος «διαπίστωσε» εν συνεχεία ότι «καμία εναλλακτική ρεαλιστική πολιτική πρόταση δεν έχει κατατεθεί» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, πάνω από το 60% του εκλογικού σώματος αντιτίθεται στις πρόωρες εκλογές».

Χρ. Πρωτόπαπας: Ο Λ. Παπαδήμος μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει από τη θέση του πρωθυπουργού και μετά τις εκλογές, εφόσον δεν προκύψει αυτοδυναμία

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ο κ. Πάγκαλος δεν απέκλεισε τον αιφνίδιο θάνατο της κυβέρνησης: «Η πιθανότητα μιας νέας πολιτικής κρίσης, που ενδεχόμενα θα έριχνε την κυβέρνηση, δεν μπορεί να αποκλειστεί στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που βιώνει τη λιτότητα».
Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου να προχωρήσει προς τον στόχο της, δηλώνοντας τέλος ότι τον χρόνο των εκλογών θα τον ανακοινώσει ο πρωθυπουργός μετά την εκπλήρωση αυτών των προϋποθέσεων.
Μια άλλη διάσταση των πολιτικών εξελίξεων «φώτισε» εν τω μεταξύ χθες ο Χρ. Πρωτόπαπας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι ο κ. Λ. Παπαδήμος μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει από τη θέση του πρωθυπουργού και μετά τις εκλογές, εφόσον δεν προκύψει αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.
Στήριξη
Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι η πιθανότητα έχει συζητηθεί αναλυτικά στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη για την ειλικρινή στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου και της πιθανότητας, στο ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας, ο κ. Παπαδήμος να τεθεί μπροστά σε νέο δίλημμα.
Ο κ. Πρωτόπαπας πάντως προτείνει κατ' αρχάς εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση πριν από την εθνική κάλπη.
Από την άλλη πλευρά, στην Ιπποκράτους επικρατεί η άποψη ότι, αν τεθεί άμεσα θέμα εσωκομματικής κάλπης, τότε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι υπουργοί δεν μπορούν να συνεχίσουν στο κυβερνητικό σχήμα κι ότι θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η παραίτησή τους από την κυβέρνηση.


Πηγή : "ΕΘΝΟΣ"


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .