Image and video hosting by TinyPic

21/1/12

Θέλετε εκλογές ραγιάδες; Δεν το επιτρέπει ο άνθρωπος με το «παπάκι»...

Το θέμα της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου έβαλε στο τραπέζι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό την περασμένη Πέμπτη. Η πρωτοβουλία αυτή του κ. Παπανδρέου προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επιμένει σε εκλογές ως τα τέλη Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ιπποκράτους τόσο τα στρατόπεδα των υποψήφιων διαδόχων όσο και η «προεδρική φρουρά» ετοιμάζονται για μια νέα εξέλιξη: αυτή της διενέργειας εθνικών εκλογών τον Σεπτέμβριο. Όπως εκμυστηρεύονται σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το PSI, αλλά και της νέας δανειακής σύμβασης που θα ακολουθήσει θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες και επίπονες. Οι απαιτήσεις των δανειστών προβλέπεται να είναι για ακόμη μια φορά σκληρές και η επόμενη δόση δεν θα δοθεί τόσο εύκολα.

Υπενθυμίζουν μάλιστα πως για να πάρει η Ελλάδα την προηγούμενη δόση «έπεσε μια ολόκληρη κυβέρνηση».

Ακόμα και το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στις διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων, αφού δεν αποκλείεται αντί για τα τέλη Μαρτίου η ΕΕ να συμφωνήσει σε έναν νέο χρονικό ορίζοντα που θα μπορούσε να φτάνει στο Ιούνιο ή και ακόμα στον Σεπτέμβριο. Βέβαια «αγκάθι» για αυτά τα σχέδια αποτελεί η λήξη στις 15 Μαρτίου ομολόγων αξίας 14 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι τότε η Ελλάδα θα πρέπει να έχει λάβει την δόση ή, τουλάχιστον, μέρος της.

Πάντως η ρευστότητα του κλίματος σε διεθνές επίπεδο και οι εξελίξεις στην Ευρώπη θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην όποια απόφαση.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .