Image and video hosting by TinyPic

29/1/12

Συναντιούνται για άλλη μια φορά οι γελοίοι που κυβερνούν τον τόπο...

Ξεκίνησε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στην κρίσιμη αυτή σύσκεψη θα εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων και κυρίως η πρόοδος των διαπραγματεύσεων για το PSI, τα νέα μέτρα και το νέο δάνειο.

Οι διεργασίες της χθεσινής ημέρας, με την Τρόικα να συναντάται διαδοχικά με τον Γιώργο Κουτρουμάνη και τον Γιώργο Παπανδρέου έδειξε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμένουν στις θέσεις τους και στις απαιτήσεις τους. Επιμένουν στην περικοπή κατώτατων μισθών και δώρων ενώ την ίδια στιγμή τόσο ο υπουργός Εργασίας όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους είπαν πως η απαίτησή τους θα βυθίσει την Ελλάδα ακόμη πιο βαθειά στην κρίση.

Το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, για μία ακόμη φορά, ο εκπρόσωπος των τραπεζών, Τσαρλς Νταλάρα. Απέναντί του, όπως συνήθως, ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι δύο πλευρές φαίνεται να συγκλίνουν στο επιτόκιο, σε επίπεδα μεταξύ 3,5% και 4%. Οι διαπραγματεύσεις, όμως, δε δύναται να ολοκληρωθούν πριν συμφωνηθούν και οι προαπαιτούμενες δράσεις που ζητούν ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα με φόντο δημοσίευμα των Financial Times για επίτροπο δημοσιονομικών υποθέσεων. Δε θα δεχθούμε κάτι τέτοιο απάντησαν κυβερνητικοί κύκλοι, οι εταίροι μας δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τα εσκαμμένα επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης.

Η κατάσταση λοιπόν θα εκτιμηθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στους οποίους ο Λουκάς Παπαδήμος θα παρουσιάσει τα δεδομένα ώστε όλοι μαζί να συμφωνήσουν τα μέτρα και τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα επικυρώσει ή όχι τη συμφωνία.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .