Image and video hosting by TinyPic

29/1/12

Ο Βενιζέλος θέλει να σκύψουμε όλοι το κεφάλι και να στήσουμε πρωκτό σε τοκογλύφους. Αυτό δεν κάνουν οι ραγιάδες; Τι άλλο θέλεις κτήνος;

Εκτός από τους εργαζόμενους και δη τους προστατευμένους του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπάρχουν και οι άνεργοι και οι νέοι που πρέπει να προστατευτούν, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με την τρόικα. Δήλωσε ακόμη ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει οργανωμένα, χωρίς αγκυλώσεις και με τρόπο που δεν θα βαθύνει την ύφεση. Σε ό,τι αφορά το PSI είπε «είμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν από τη συμφωνία».

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε το απόγευμα του Σαββάτου μετά τη συνάντηση που είχε με την τρόικα και λίγο πριν ενημερώσει τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο Ευ.Βενιζέλος επισήμανε ότι τέθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες», τόνισε «ότι δίνουμε από κοινού αυτή τη μάχη σε εθνικό επίπεδο, ότι όταν προωθούμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και βοηθούμε την ανταγωνιστικότητα, μειώνουμε την πίεση πάνω στους μισθούς, πάνω στους εργαζομένους»

Η αγορά εργασίας, συνέχισε ο υπουργός δεν περιλαμβάνει μόνο τους εργαζόμενους -και περισσότερο τους προστατευμένους (όπως τους χαρακτήρισε) εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα- αλλά και τους ανέργους και τη νέα γενιά.

Τόνισε δε ότι υπάρχουν δύο απαράβατες αρχές στις διαπραγμαυτεύσεις: «Πρώτη αρχή είναι η αταλάντευτη υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος όταν αυτό συγκρούεται ή αντισταθμίζεται με ιδιωτικά συμφέροντα, όπως είναι για παράδειγμα τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων των τραπεζών.

» Δεύτερη αρχή είναι η προστασία του μέλλοντος των παιδιών μας, γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις, οι οποίες τελικά στρέφονται εναντίον της νέας γενιάς».

Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει οργανωμένα, «πρέπει να γίνουν όλα όσα περιορίζουν την ύφεση και μας φέρνουν πιο κοντά σε μια αναπτυξιακή τροχιά» τόνισε ο υποργός.

Πρόσθεσε δε ότι «οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές για την επόμενη δεκαετία. Το παιχνίδι που παίζεται είναι ιστορικής σημασίας. Και πρέπει να υπάρξει πραγματική συστράτευση των κομμάτων, οι αρχηγοί των οποίων θα συναντηθούν αύριο [Κυριακή] με τον πρωθυπουργό, των κοινωνικών εταίρων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης.

» Πρέπει να απαντήσουμε σε σκληρά διλήμματα και πρέπει να απαντήσουμε με διορατικότητα και αίσθηση υπευθυνότητας. Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον άλλον. Κανένα κόμμα πίσω από άλλο κόμμα, κανένα πολιτικό πρόσωπο πίσω από άλλο πολιτικό πρόσωπο. Είναι τώρα η ώρα της διαπραγμάτευσης και η ώρα της αλήθειας.

» Δεν υπάρχει -το επαναλαμβάνω- δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης. Τώρα πρέπει όποιος μπορεί να βοηθήσει να βοηθήσει. Το να λέμε τραγούδια έξω από τον χορό δεν σημαίνει τίποτα. Όποιος μπορεί να "τραγουδήσει" υπέρ της χώρας να έρθει να το κάνει τώρα. Αυτό είναι μία παράκληση, δεν είναι μια πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι μία αντιδικία κλασικού τύπου. Είναι μια εθνική παράκληση», κατέληξε ο υπουργός.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .