Image and video hosting by TinyPic

30/1/12

Τα πολιτικά σκουλήκια μας διέλυσαν σαν χώρα...

Ο Γεράσιμος Γεννατάς είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος ηθοποιός με μεγάλη καριέρα στο θέατρο και την τηλεόραση. Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Η κατάρα της Ίρμα Βεπ" μαζί με τον Αντώνη Λουδάρο στο θέατρο «Ροές».

Πέρα από την ενασχόληση του με την υποκριτική, ο αγαπημένος από το ευρύ κοινό ηθοποιός είναι κι ένας άνθρωπος με πολιτικές ανησυχίες όντας ιδιαίτερα οργισμένος με τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα όπως άφησε να φανεί στην συζήτηση που κάναμε μαζί του... κατά την διάρκεια της οποίας μας υπενθύμισε και τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία!

Απόσπασμα από την συνέντευξη στην εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" :

Όταν βρίσκεστε στη σκηνή νιώθετε την ανάγκη του κοινού να γελάσει με όλα αυτά που περνάμε σαν χώρα το τελευταίο διάστημα;

Η χαρά και το γέλιο αποτελούν κατά κάποιο τρόπο ένα χλευασμό σ` αυτό που συμβαίνει πραγματικά... είναι ένας εξαγνισμός. Βέβαια και η πολύ σκέψη εξαγνίζει και ίσως αυτό να είναι που έλλειψε από την χώρα μας για πολλές δεκαετίες. Υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες γι` αυτό... εσείς στην Ηλεία είχατε και τα γεγονότα του 2007 όταν κατακάηκε η Ελλάδα αλλά εσείς είχατε το πιο σημαντικό πλήγμα. Όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες, τα πολιτικά σκουλήκια, τα πολιτικά τρωκτικά και μιλώ για τα δυο συγκεκριμένα κόμματα, την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μας διέλυσαν σαν χώρα, σαν ανθρώπους! Μας έκαναν να μην σκεφτόμαστε, να γίνουμε ατομιστές, να μην υπάρχει καμία κοινωνική συνείδηση, χάλασαν το γούστο μας, χάλασαν το τοπίο αυτής της χώρας. Νομίζω ότι ζούμε μια πολύ πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα!

Μήπως όμως μερίδιο ευθύνης για αυτή την κατάσταση που διαμορφώθηκε έχουμε κι εμείς, οι πολίτες;

Φυσικά έχουμε! Αλλά συμβαίνει ένας φαύλος κύκλος... όταν φτιάχνεις, διαπαιδαγωγείς κι εκπαιδεύεις έναν λαό μ` έναν τρόπο δρέπεις και τα αποτελέσματα. Αυτό είναι μια δουλειά που γίνεται από τα σχολεία. Όταν ο Πολιτισμός παραπαίει... μην ξεχνάτε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια είχαμε ρημαχτεί από την Γιουροβίζιον! Κάποια χρονιά το ποσό που διατέθηκε για την προβολή της υποψηφιότητας μας ήταν τέτοιο όσο η επιχορήγηση όλων των θεάτρων για όλο τον χρόνο! Έγινε εθνικό θέμα η Γιουροβίζιον με τους... σκυλοπόπ εκπρόσωπους που τραγουδούσαν στα Αγγλικά! Αυτό ήταν ο Πολιτισμός μας;

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .