Image and video hosting by TinyPic

23/1/12

Δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποίησαν την Κυριακή έφοδο σε πρόχειρο καταυλισμό...

Δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποίησαν την Κυριακή έφοδο σε πρόχειρο καταυλισμό που είχαν στήσει εργάτες σε πόλη της επαρχίας Σάο Πάολο στη Βραζιλία.

Οι κάτοικοι της παραγκούπολης είχαν στήσει οδοφράγματα χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητά τους στην πόλη Σάο Χοσέ ντος Κάμπος, με περίπου 2.000 αστυνομικούς να τους απομακρύνουν με τη βία από τα σπίτια τους, πραγματοποιώντας 16 συλλήψεις.

«Η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Συναντήσαμε λιγότερες αντιδράσεις σε σχέση με αυτές που αναμέναμε», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Περίπου 6.000 κάτοικοι διαμένουν εδώ και οκτώ χρόνια σε πρόχειρα κατασκευασμένα σπίτια στη συγκεκριμένη παραγκούπολη.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να τους μεταφέρει σε άλλες περιοχές, ωστόσο αρκετοί από αυτούς επισημαίνουν πως τα νέα σπίτια που τους παρέχει το κράτος απέχουν πολλά χλμ. από τον χώρο εργασίας τους.

Η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη που παρουσιάζεται στη Βραζιλία έχει βοηθήσει εκατ. ανθρώπους να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο, εντασσόμενοι πλέον στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη.

Ωστόσο, η ραγδαία άνοδος της ζήτησης εργατικών χεριών έχει προκαλέσει τη δημιουργία νέων παραγκουπόλεων στα προάστια των μεγάλων πόλεων.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .