Image and video hosting by TinyPic

16/1/12

Παναττική απεργία είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη στις 17 Ιανουαρίου...

Παναττική απεργία είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη στις 17 Ιανουαρίου. Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ πρόκειται για ένα «ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ)».

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους της Αττικής να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία και το συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο στην πλατεία Κλαυθμώνος, έκανε και η ΓΣΕΕ.

«Οι κινητοποιήσεις αυτές θα πρέπει να αποτελέσουν ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων Αττικής εξέφρασε και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

«Η κυβέρνηση και τρόικα συνεργάστηκαν συστηματικά και περιέκοψαν δραστικά μισθούς και συντάξεις. Υπονόμευσαν την κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επέβαλαν την χωρίς ιστορικό προηγούμενο φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων. Διαλύουν κομμάτι -κομμάτι τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και αφανίζουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά με τις προκλητικές και απανωτές αυξήσεις στο φως, στο νερό, στη μεταφορά. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα. Η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στην πόρτα όλων μας. Η απόγνωση των νέων οδηγεί στον δρόμο της ξενιτιάς», αναφέρει.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .