Image and video hosting by TinyPic

15/12/11

Πωλητήριο σε θυγατρική της Eurobank...

Συνεχίζει τις συζητήσεις με τρεις πιθανούς αγοραστές για την πώληση της θυγατρικής της τράπεζας στην Τουρκία, Tekfen Bank, η διοίκηση της Eurobank, όπως ανακοίνωσε, χωρίς ωστόσο να έχει υποβληθεί ακόμα σε δεσμευτική προσφορά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Haberturk» την Παρασκευή, η κουβεϊτιανή Burgan Bank έχει ήδη συμφωνήσει να εξαγοράσει την Eurobank Tekfen.

Ο πρόεδρος της Eurobank Tekfen, Mehmet Erten, δήλωσε ωστόσο χθες ότι οι όποιες συζητήσεις δεν έχουν φθάσει σε σημείο ώστε να υποβληθεί δεσμευτική προσφορά από τους ενδιαφερομένους.

Η EFG Eurobank είχε δηλώσει ήδη από τον Ιούλιο ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού στη θυγατρική. Η τράπεζα προσανατολίζεται σε ένα μοντέλο ανάλογο με αυτό της συμφωνίας για την Πολωνία, με τριπλό στόχο: την ενίσχυση των κεφαλαίων, την απελευθέρωση ρευστότητας για τον όμιλο και τη βελτίωση της δυνατότητας χρηματοδότησης της Tefken, στην οποία η Eurobank θα έχει συμμετοχή.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ρευστότητα που θα απελευθερωθεί για την Eurobank ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ η κεφαλαιακή ενίσχυση της μητρικής θα είναι 0,4% έως 0,7%.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .