Image and video hosting by TinyPic

21/12/11

«Ένεση» ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες...

Από 150 έως 600 δισ. ευρώ μπορεί να αντλήσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα, με τα τριετή δάνεια (LTROs) που πλέον παρέχει η ευρωτράπεζα και με τα οποία αντιμετωπίζονται -βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον- τα προβλήματα ρευστότητας του ευρωπαίκού τραπεζικού κλάδου.

Σήμερα, Τετάρτη, θα ανακοινωθεί από την ΕΚΤ το συνολικό ποσό που θα δοθεί στις τράπεζες, στην πρώτη δημοπρασία που θα γίνει στο πλαίσιο του νέου προγράμματος που αποφάσισε η ευρωτράπεζα στις 8 Δεκεμβρίου, όταν μείωσε το βασικό επιτόκιο της στο 1%.

Στόχος είναι οι τράπεζες με το φθηνό χρήμα της ΕΚΤ να αγοράσουν κρατικά ομόλογα και να στηρίξουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ωστόσο υπάρχουν πολλές αμφιβολίες κατά πόσο αυτό θα υλοποιηθεί στην πράξη.

Χθες, Τρίτη, οι ευρωπαϊκές τράπεζες μείωσαν σχεδόν στο μισό τα κεφάλαια που άντλησαν στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων πράξεων χρηματοδότησης της ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, εν αναμονή της κίνησης της κεντρικής τράπεζας, οι τράπεζες περιόρισαν το ύψος της εβδομαδιαίας χρηματοδότησής τους στα 169,024 δισ. ευρώ.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .