Image and video hosting by TinyPic

9/12/11

Υιοθετήθηκε ο δημοσιονομικός κανόνας...

Υιοθετήθηκε ο δημοσιονομικός κανόνας που προβλέπει ότι οι προϋπολογισμοί θα πρέπει να είναι ισορροπημένοι, τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, προσθέτοντας πως τα κράτη που υπόκεινται σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος θα πρέπει να υποβάλουν προγράμματα διαρθρωτικά και άλλα μέτρα.

Παράλληλα, επεσήμανε πως όταν μια χώρα δεν ικανοποιεί τα κριτήρια του 3%, θα έχει αυτόματες κυρώσεις από την Ευρώπη. Μάλιστα, η αξιολόγηση των εθνικών προϋπολογισμών θα γίνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Τελικός σκοπός είναι να υπάρξει τροποποίηση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης», σημείωσε στη συνέχεια, ενώ διευκρίνισε πως έχουν γίνει «σημαντικά βήματα» ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και την αποτροπή ανάλογων φαινομένων.

Ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε, επίσης, για την ελληνική περίπτωση πως εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία το οικονομικό πρόγραμμα, η Ελλάδα θα ασκήσει δημοσιονομική πολιτική σύμφωνα με τους νέους κανόνες. Ταυτόχρονα, εκτίμησε πως η μέχρι στιγμής λειτουργία της νέας κυβέρνησης είναι «επιτυχής». Όσο για ενδεχόμενη επιβολή μέτρων που μπορεί να είναι αναγκαία για την περίοδο 2013-2014, ανέφερε πως θα εξειδικευτούν περαιτέρω κατά την ολοκλήρωση του οικονομικού προγράμματος.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .