Image and video hosting by TinyPic

26/12/11

Μπράβο, πολύ καλά μας κάνετε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Βουλευτικοί τραπεζικοί λογαριασμοί, που θα ζήλευαν επιτυχημένοι επιχειρηματίες, αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη ότι τελικά το μυστικό της οικονομικής επιτυχίας αρκετών μελών του Κοινοβουλίου δεν κρύβεται σε περισπούδαστα εγχειρίδια της θεωρίας της οικονομίας, αλλά στη σωστή και χρηστή διαχείριση των προσωπικών και οικογενειακών εισοδημάτων τους.

Μάλιστα, πολλές από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των 300 καταρρίπτουν πανηγυρικά τον από πολλών ετών καλλιεργούμενο αστικό μύθο που θέλει τους βουλευτές μας να συναντούν εμπόδια στην οικονομική τους εξέλιξη λόγω της ενασχόλησής τους με την πολιτική.

Εξυπνες κινήσεις στο σωστό timing, άριστη γνώση του απαιτητικού χώρου του real estate και οξυδερκείς χρηματιστηριακές τοποθετήσεις φαίνεται ότι είναι το διακομματικό τρίπτυχο του ομολογουμένως επιβλητικού περιουσιακού χαρτοφυλακίου πολλών βουλευτών.

Ολα αυτά βέβαια με την απαραίτητη προϋπόθεση της τάξης, αλλά προπαντός της οικονομίας σε συνδυασμό πάντα με την υιοθέτηση λιτού τρόπο διαβίωσης και αποταμίευσης της βουλευτικής αποζημίωσης. Παρά τις δαπανηρές, σε βαθμό οικονομικής εξόντωσης όπως παραδέχονται, εκλογικές αναμετρήσεις την τελευταία δεκαετία, το ιδιαίτερα επιβαρημένο εξοδολόγιο των πολιτικών και κοινωνικών υποχρεώσεών τους και τον σταθερό άξονα του οικογενειακού προϋπολογισμού, δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι κατόρθωσαν να αυξήσουν εντυπωσιακά τα εισοδήματά τους από το 2000 έως σήμερα και εκτοξεύοντας τη γενικότερη περιουσιακή τους κατάσταση σε άλλο επίπεδο.

Το γεγονός αυτό, κόντρα στο επαγγελματικό ασυμβίβαστο που στέρησε επιπλέον πόρους στους κοινοβουλευτικούς, τους κατατάσσει δικαιωματικά στους πλέον προνομιούχους Ελληνες αυτή την εποχή, δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, αφού διαθέτουν τραπεζικά βιβλιάρια με πολλά μηδενικά, ικανά να τους απαλλάξουν από το δυσβάσταχτο και καθημερινό άγχος που μοιράζονται οι απλοί πολίτες για το αύριο.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .