Image and video hosting by TinyPic

23/12/11

Νέο πλήγμα σημειώθηκε την Πέμπτη στην οικονομία του Ιράν...

Νέο πλήγμα σημειώθηκε την Πέμπτη στην οικονομία του Ιράν, αυτή τη φορά από την Ελβετία, ύστερα από την ανακοίνωση της Κρατικής Γραμματείας για την Οικονομία (Seco) σύμφωνα με την οποία ενισχύονται οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης ως απόρροια της αδιαλλαξίας της στο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ειδικότερα, η Βέρνη αποφάσισε να προσθέσει επιπλέον 180 ονόματα κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων καθώς και εταιρειών στον κατάλογο με τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που πλήττονται από τα μέτρα που αφορούν στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τους στο έδαφός της ευρωπαϊκής χώρας.

Αρκετά από αυτά τα νομικά πρόσωπα σχετίζονται με τον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Η Ελβετία αποφάσισε να προχωρήσει στην ενίσχυση των κυρώσεων κατά του Ιράν μετά από τις νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Δεκεμβρίου», επεσήμανε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος της Seco,

Τον περασμένο Νοέμβριο, έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ανέφερε ότι η Τεχεράνη διεξάγει έρευνες για την αξιοποίηση των στρατιωτικών προεκτάσεων του πυρηνικού της προγράμματος. Τα αποτελέσματα της έκθεσης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των Η.Π.Α. και του Ισραήλ, ωθώντας στη λήψη σκληρών οικονομικών κυρώσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μάλιστα εξετάζει αυτή την περίοδο τρόπους επιβολής εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .