Image and video hosting by TinyPic

24/12/11

Συμφώνησαν. Ισόβιος «Σωτήρας» ο Παπαδήμος...

Χωρίς να προβεί σε κάποια δήλωση, αποχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά.

Αν και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, στην πλευρά της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί έντονος προβληματισμός. Λίγο μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. σε σχετική δήλωση, αναφέρει τα εξής:

«Έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ενώ είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Αυτά είναι η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Παράλληλα δεν έχει αποσαφηνιστεί το κρίσιμο θέμα του χρονικού ορίζοντα των εκλογών. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει πως οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, λίγο πριν ή λίγο μετά, ανάλογα με τις εξελίξεις που αφορούν το PSI, όπως προβλέπεται άλλωστε από την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό αποτελεί σημείο τριβής, αφού από την πλευρά του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία και ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση του έργου της τωρινής κυβέρνησης, δηλαδή προς τα τέλη Απριλίου.

Πάντως σε ασάφεια παραμένει και το τι θα περιλαμβάνει το νέο οικονομικό πρόγραμμα και το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα, κάτι που είχε αρνηθεί μέχρι τώρα ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Επίσης ασαφές παραμένει αν ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, πάρει πρωτοβουλία για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, θέμα στο οποίο είχε αντιδράσει έντονα ο κ. Σαμαράς.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .