Image and video hosting by TinyPic

15/12/11

Και τους χρωστάει και τους πηδάει ο Κουρής. Ζήτω οι νόμοι του μπορντέλου...

Και απλήρωτοι και... δαρμένοι. Οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, που συνεχίζουν να διεκδικούν δεδουλευμένα περίπου ενός έτους, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με μια προκαταρκτική έρευνα, η οποία ήρθε μετά την προκλητική -κατά πολλούς- κίνηση του Γ. Κουρή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.


Τα αδικήματα που ζητεί να διερευνηθούν ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού, είναι «παράνομη βία» και «παρεμπόδιση λειτουργίας» του Alter.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που έχει «συνδράμει» εκ της θέσεώς του στο να κοιμούνται υπάλληλοί του στα καμαρίνια του σταθμού, καθώς έχουν υποστεί έξωση από τα σπίτια τους, αναφέρεται στη μήνυσή του σε «αυτόφωρα αδικήματα» με εμπλεκόμενους τους ίδιους τους εργαζομένους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό έχουν αποφασίσει τόσο να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, όσο και να παραμείνουν στο χώρο του τηλεοπτικού σταθμού, εντείνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις τους, με πάγιο αίτημα την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων που τους οφείλει η επιχείρηση.

Η υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς έγινε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πονικής Δίωξης, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από το Α.Τ. Περιστερίου. Στόχος της έρευνας είναι να εξακριβωθεί η βασιμότητα των όσων αναφέρει στο έγγραφο ο Γ. Κουρής και κατ' επέκταση εάν έχουν διαπραχθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ποινικά αδικήματα.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, που έχει αναλάβει την έρευνα, εργαζόμενοι της επιχείρησης, προκειμένου να καταθέσουν εάν εμποδίζονται να εισέλθουν στο κτίριο όπου στεγάζεται ο σταθμός Alter ή ακόμα και αν οι ίδιοι επιθυμούν να εργαστούν, αλλά κάποιοι δεν τους το επιτρέπουν.

Και όλα αυτά ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική έρευνα σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου του σταθμού Κ. Γιαννίκου, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψή του είχε οδηγηθεί στον ανακριτή, όπου απολογήθηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Την ίδια ώρα ο τηλεοπτικός σταθμός Alter εξακολουθεί να είναι εν αναμονή της ένταξής του στην προπτωχευτική διαδικασία (άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα), καθώς έχει διοριστεί διαμεσολαβητής, ο οποίος θα επιδιώξει τη συμφωνία μεταξύ της επιχείρησης και των πιστωτών της

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .