Image and video hosting by TinyPic

18/12/11

Ο αγώνας συνεχίζεται...

Εκατοντάδες διαδηλωτές στο Κάιρο συγκρούστηκαν σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας. Επίκεντρο των ταραχών και πάλι η πλατεία Tahrir σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Διαδηλωτές και στρατιώτες πετούσαν ο ένας στον άλλον πέτρες, ενώ ο στρατός έστησε ένα οδόφραγμα, για να κρατήσει μακριά από κυβερνητικά κτήρια τους διαδηλωτές.


Παρόλο που λείπουν η ένταση των τελευταίων ημερών και οι μεγάλοι όγκοι των διαδηλωτών, οι διαδηλωτές κάνουν πολλές καταγγελίες για τη βάναυση συμπεριφορά των στρατιωτών απέναντί τους και ειδικότερα εναντίον γυναικών. Τα επεισόδια έγιναν σε μικρή απόσταση από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου. Στην ίδια περιοχή βρισκόταν και βιβλιοθήκη με πολλά σπάνια βιβλία, η οποία κάηκε ολοσχερώς. Το κτήριο κινδυνεύει πλέον με κατάρρευση. Οι διαδηλωτές, που επέρριψαν ευθύνες στον στρατό, έσπευσαν να διασώσουν όσα περισσότερα μπορούσαν από τα αποκτήματά της.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο τριήμερο -οι περισσότεροι από τα πυρά των στρατιωτών καταγγέλλουν οι διαδηλωτές- και 441 τραυματίστηκαν αναφέρουν οι Αρχές.

Αφορμή των επεισοδίων ήταν η βίαιη διάλυση την Παρασκευή της διαμαρτυρίας τύπου Occupy έξω από κυβερνητικό κτήριο.


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .