Image and video hosting by TinyPic

11/12/11

Τελικά αυτός ο τύπος μας θεωρεί πολύ Αυνάνες και έχει δίκιο. Τώρα το παίζει αντιστασιακός...

Όψιμη επίθεση κατά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και ειδικότερα κατά της Goldman Sachs εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, προκαλώντας απορίες και ερωτήματα για τον χρόνο και το περιεχόμενο των απόψεων που εξέφρασε.

O Παπανδρέου στο Ντέρμπαν
Σε συνέντευξή του από το Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής στην δημοσιογράφο Αmy Goodman, που δόθηκε χθες κατά τη σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, υπογράμμισε ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα «υπονομεύει την Δημοκρατία».

Ιδιαίτερη έκπληξη απετέλεσε η απάντησή του πρώην πρωθυπουργού στην ερώτηση για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Goldman Sachs κατά την ελληνική κρίση.

Όπως είπε, το ελληνικό κοινοβούλιο διερευνά τον ρόλο της εταιρείας, και «σύντομα θα υπάρξει το
Ο Gary D. Cohn της Goldman Sachs
πόρισμα», από εξεταστική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση, η οποία συγκροτήθηκε μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ, με θέμα την «οικονομία από το 2001».

Η επιτροπή, ωστόσο, ουδέποτε εξέδωσε πόρισμα και θεωρείται υποβαθμισμένη, μάλιστα, από την ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, κατά την ίδια συνέντευξη, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την υποστήριξη του στο κίνημα κατά της Wall Street «Occupy» στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στο αίτημα του για αναδιανομή όχι μόνο του πλούτου, αλλά και της εξουσίας. «Θα πρέπει να ανανεώσουμε τις δημοκρατίες μας», τόνισε.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .