Image and video hosting by TinyPic

20/12/11

Άδικα χτυπιέστε, κανείς δεν πρόκειται να σας δώσει απαντήσεις για τις προδοσίες και τον προδότη με το παπάκι...

Όπως αναφέρει αναλυτικά δελτίο Τύπου του Συνασπισμού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε επίκαιρη ερώτησή του σχετικά με το αν η σημαντική υστέρηση που παρατηρείται στα δημόσια έσοδα θα φέρει νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, έφερε το ζήτημα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ρώτησε, δε, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη τα εξής:

• «Δεσμεύεστε ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν θα φέρει άλλα μέτρα σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων, φτωχών, κοινωνικού κράτους, πέρα από αυτά που είναι ήδη ψηφισμένα και είναι ήδη δυσβάστακτα;»

• «Υπάρχει περίπτωση να πληρώσει και κανένας άλλος, όπως κάποιος φοροφυγάς, κλέφτης του δημόσιου χρήματος, τα υψηλά εισοδήματα που έχουν ασυλία και «παρκάρουν» τα λεφτά τους στο εξωτερικό επιδιώκοντας να αγοράσουν κοψοχρονιά;»

• «Φορολογήστε την Ελλάδα που φοροδιαφεύγει, καταργήστε τις πενήντα τέσσερις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές»

• «Πέσατε έξω, στην ανεργία, στην ύφεση, στα έσοδα, στα έξοδα. Κύριε Σαχινίδη, μπορείτε να μου πείτε ένα βασικό δείκτη που πέσατε μέσα;»

Απαντώντας ο κ. Σαχινιδης, ομολόγησε «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω» σε βασικά ζητήματα που αφορούν στην πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών - όπως οι δείκτες της ύφεσης, οι οποίοι ξεπέρασαν στο διπλάσιο τις εκτιμήσεις. Παράλληλα δήλωσε αδυναμία να εκτιμήσει το ύψος του ελλείμματος για το 2011 λέγοντας ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο να σας δώσω μια εκτίμηση για το πού θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2011»

Συγκεκριμένα ο κ Σαχινίδης διευκρίνισε πως :

• Πέσαμε έξω, κυβέρνηση και Τρόικα, στις προβλέψεις για το ύψος της ανεργίας, της ύφεσης και του ελλείμματος • Θα ληφθούν έκτακτα μέτρα αφού υπάρχουν αποκλίσεις για να ανταποκριθεί η χώρα στις δεσμεύσεις της

• Ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα το μέγεθος της νέας μαύρης τρύπας στα έσοδα

• Δεν απάντησε εάν τα νέα μέτρα θα ληφθούν από την κυβέρνηση Παπαδήμου

Στη δευτερολογία του ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον κ Σαχινίδη που με τις δηλώσεις του αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, αφού όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ένας οικονομικός δείκτης που να έπεσε μέσα η κυβέρνηση:

«Για τα νέα μέτρα ο κ. Ραγκούσης λέει ‘αναπόφευκτα’, ο κ. Καψής, ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, λέει ‘πιθανά’, ο κ. Βενιζέλος λέει ’μπορεί να χρειαστούν’, αλλά επειδή έχει καεί η γούνα του, λέει ‘πρέπει να τα πάρουμε όλα μαζί’, να συμφωνήσουν δηλαδή και οι τρεις Αρχηγοί και όλοι οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ που είναι μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο. ‘Χρειάζονται ενδεχομένως’, λέει η Νέα Δημοκρατία δια του κ. Σταϊκούρα, ‘αλλά δεν μπορεί να τα πάρει αυτή η Κυβέρνηση, πρέπει να ληφθούν μετά τις εκλογές’.

Χθες διαβάσαμε για ένα πάρτι επιχορηγήσεων μη κυβερνητικών οργανώσεων, με Υπουργό Εξωτερικών Παπανδρέου. Κόψτε από εκεί, φορολογήστε την Ελλάδα που φοροδιαφεύγει, καταργήστε τις πενήντα τέσσερις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές.

Ο κ. Παπαδήμος -παραλείψατε αυτήν του την αποστροφή- είπε ότι δεν προβλέπονται νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων κ.λπ.. Εγώ ερωτώ την Κυβέρνηση, όχι τι προβλέπει -γιατί στις προβλέψεις της έχει αποδειχθεί ότι πέφτει μονίμως έξω- αλλά σε τι δεσμεύεται. Δεσμεύεστε, λοιπόν, ότι δεν θα φέρετε στη διάρκεια της σύντομης θητείας αυτής της ειδικού σκοπού Κυβέρνησης νέα μέτρα σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων, φτωχών ανθρώπων και του κοινωνικού κράτους, διότι οι αντοχές έχουν προ πολλού εξαντληθεί;»

Ο κ. Σαχινίδης στη δευτερολογία του, παραδέχτηκε την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στην πρόβλεψη όλων των σημαντικών δεικτών της οικονομίας, όμως τόνισε πως η αποτυχία είναι αποτυχία όλων (κυβέρνησης και Τρόικας) καταλογίζοντας ευθύνες και στους πιστωτές της Ελλάδας που χρησιμοποιώντας τις δικές τους μεθόδους υπολογισμού μακροοικονομικών μεγεθών, έπεσαν κι αυτοί έξω, εξαιτίας του αβέβαιου οικονομικού περιβάλλοντος.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .