Image and video hosting by TinyPic

24/12/11

Κατά 30% περισσότεροι είναι οι άποροι μαθητές από πέρσι σε γυμνάσια, λύκεια και δημοτικά της Πάφου...

Κατά 30% περισσότεροι είναι οι άποροι μαθητές από πέρσι σε γυμνάσια, λύκεια και δημοτικά της Πάφου. Μπορεί σε σχολεία της Ελλάδας να σημειώθηκαν περιστατικά λιποθυμίας μαθητών λόγω ασιτίας όμως και στα δικά μας σχολεία φαίνεται να αυξήθηκαν οι μαθητές που είτε λαμβάνουν οικονομική βοήθεια είτε σιτίζονται δωρεάν, σύμφωνα με το ρεπορτά της εφημερίδας "Φιλελεύθερος".

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, από την περσινή χρονιά όπου οι μαθητές λάμβαναν οικονομική βοήθεια σε γυμνάσια και λύκεια της Πάφου ήταν 35 με 40 και φέτος αυξήθηκαν σε 60- 65. Ο λόγος είναι σχεδόν πρωτοφανής αφού πρόκειται για παιδιά των οποίων οι γονείς τους έχασαν τις εργασίες τους.

Όπως ανέφερε ο κ . Μιχαηλίδης, ο αριθμός των μαθητών που χρήζουν οικονομικής βοήθειας δίνεται στους συνδέσμους γονέων από τη διεύθυνση του κάθε σχολείου και τα χρήματα που δίνονται στους μαθητές προέρχονται από το ταμείο του συνδέσμου γονέων το οποίο ενισχύεται με τις μόνιμες και έκτακτες εισφορές. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη οι σύνδεσμοι γονέων εκτός από την οικονομική βοήθεια που παρέχουν στους άπορους μαθητές κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αναλαμβάνουν και την καθημερινή σίτιση μικρού αριθμού παιδιών σε κάθε σχολείο.

Ακόμα πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στην δημοτική εκπαίδευση όπου κάποια σχολεία λειτουργούν ως ολοήμερα η ενιαία. Στα σχολεία αυτά τόνισε ο κ .Μιχαηλίδης, οι γονείς αναλαμβάνουν τα έξοδα για το μεσημεριανό φαγητό των μαθητών σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Βάσει της ίδιας απόφασης το Υπουργείο Παιδείας επιχορηγεί τη σίτιση αριθμού μαθητών με το ποσό των 470 ευρώ ετησίως. Τα παιδιά αυτά σημείωσε ο κ . Μιχαηλίδης πρέπει αποδεδειγμένα να χρήζουν βοήθειας και να προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .