Image and video hosting by TinyPic

3/12/11

Λιτότητα αξίας 25 δισ...

Συναντήσεις με πολιτικούς ηγέτες της Ιταλίας είχε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Μόντι, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την ευρύτερη δυνατή στήριξη στα προωθούμενα νέα μέτρα, με στόχο την εξυγίανση των δημοσιονομικών, την ανάπτυξη και, φυσικά, την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα είναι συνολικού ύψους 20-25 δισ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Περίπου 10-12 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού, ώστε η χώρα να επιτύχει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της το 2013.

Για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να εγκρίνει τα μέτρα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού. Θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις Τύπου. Στη συνέχεια το πακέτο των μέτρων θα παρουσιαστεί στην Κάτω Βουλή και τη Γερουσία.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για πολλούς εργαζομένους και η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.

Photobucket

1 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Καμία έκπληξη,
την πεπατημένη μπανανόφλουδα του ΔΝΤ, ΕΕ και ΣΙΑ
κι' αυτοί....

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .