Image and video hosting by TinyPic

31/12/11

Μέρκελ : «Θα σας κάνω ακόμα πιο δύσκολη την ζωή το 2012...»

Ξεκάθαρη ήταν η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, όσον αφορά στην πορεία της κρίσης που πλήττει την Ευρωζώνη, τονίζοντας πως το 2012 θα είναι μια πολύ πιο δύσκολη χρονιά από την αντίστοιχη του 2011, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Ωστόσο, όπως τόνισε στη συνέχεια, οι «Γερμανοί έχουν καλούς λόγους να είναι σίγουροι για τον εαυτό τους».

«Η Γερμανία πάει καλά, αν και το επόμενο έτος θα είναι αναμφίβολα πιο δύσκολο από αυτό που τελειώνει. Το 2011 θα παραμείνει μια χρονιά που σημαδεύτηκε από βαθιές αναταραχές όπως η Αραβική Άνοιξη, η καταστροφή της Φουκουσίμα που επηρέασε σοβαρά την κοινή γνώμη στη Γερμανία και ανάγκασε την κυβέρνηση να προγραμματίσει το τέλος της πολιτικής πυρηνικής ενέργειας έως το 2022», υπογράμμισε σε ομιλία της που πρόκειται να μεταδοθεί το Σάββατο το βράδυ, και της οποίας το κείμενο εξασφάλισε εκ των προτέρων το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εδώ, η κρίση του χρέους μας κρατάει ακόμα σε εγρήγορση», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, η Angela Merkel τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής συνθήκης, υπενθυμίζοντας πως αυτό που έχει προσφέρει στην Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια είναι «Ειρήνη, Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δημοκρατία».

«Η Ευρώπη μεγάλωνε μέσα από αυτή την κρίση ακόμη και αν ο δρόμος για την υπέρβασή της είναι μακρύς και μπορεί να κρύβει παγίδες. Στο τέλος αυτού του δρόμου, πάντως, η Ευρώπη θα βγει ενισχυμένη από την κρίση. Στη Γερμανία έχουμε καλούς λόγους για να είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας», συμπλήρωσε.

Η Γερμανία εμφανίζει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας τα τελευταία 20 χρόνια.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .