Image and video hosting by TinyPic

31/12/11

Απεργούν οι γιατροί στα ιδιωτικά ιατρεία της Λάρισας από τη Δευτέρα 2 μέχρι και την Πέμπτη 5 ...

Απεργούν οι γιατροί στα ιδιωτικά ιατρεία της Λάρισας από τη Δευτέρα 2 μέχρι και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, ενώ στην απεργία θα μετάσχουν και οι γιατροί των νοσοκομείων και του Ι.Κ.Α.. Την απόφαση για πανιατρική πανελλαδική απεργία για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα έλαβε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, γεγονός που διευρύνει το μέτωπο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Κύριο αίτημα των απεργών είναι η ενεργοποίηση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ) από την 1η Ιανουαρίου, γεγονός που αλλάζει τον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Παράλληλα, στο διεκδικητικό πλαίσιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τίθενται και κλαδικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, των γιατρών του Ι.Κ.Α. κ.ά..

Πάντως και πέρα από την επικείμενη απεργία των γιατρών σφόδρα επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίον ξεκινάει ο ΕΟΠΠΥ είναι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος με δηλώσεις του στο thessalianews.gr.

Μάλιστα, o κ. Γιαννακόπουλος προβλέπει πως η πρεμιέρα του νέου φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας θα συνοδευτεί από «γενικευμένο μπάχαλο», το οποίο σαφώς θα επιφέρει επιπρόσθετη ταλαιπωρία στους πολίτες. Ως αιτία για την παραπάνω κατάσταση ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας καταδεικνύει «την προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε το θέμα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .