Image and video hosting by TinyPic

17/11/11

Φοιτητικές οργανώσεις διαδηλώνουν στο Μιλάνο και την Ρώμη. Ενώ οι Έλληνες φοιτητές είναι αραχτοί και light στο σπιτάκι τους με τον frappe στο χέρι...

Φοιτητικές οργανώσεις διαδηλώνουν στο Μιλάνο και την Ρώμη, κατά της κερδοσκοπίας και της κρίσης: στο Μιλάνο ένας οπερατέρ τραυματίσθηκε στο κεφάλι από καπνογόνο. Οι φοιτητές, σχεδίασαν, με σπρέι, ένα τεράστιο V (από τη λέξη vendetta, εκδίκηση), στις γυάλινες βιτρίνες της τράπεζας Unicredit.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να φτάσουν στο πανεπιστήμιο Μποκόνι -του οποίου μέχρι προχθές ήταν επικεφαλής ο Μάριο Μόντι- αλλά οι αστυνομικοί έκλεισαν το δρόμο και σημειώθηκαν συγκρούσεις. Μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να προσπαθήσουν να διαδηλώσουν μπροστά στην γερουσία την ώρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση.

Οι φοιτητές ζητούν από τον νέο υπουργό παιδείας, Φραντσέσκο Προφούμο, να αλλάξει άμεσα την μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που είχε εγκριθεί από την προκάτοχό του, της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Μαρία Στέλλα Τζελμίνι.

Αναλυτές αναφέρονται παράλληλα στα μέτρα που μπορεί να υιοθετήσει η κυβέρνηση Μόντι: οι πιθανότερες παρεμβάσεις, αφορούν την επανακαθιέρωση του φόρου ακινήτων (και για την απόκτηση πρώτης κατοικίας), η επανεξέταση και αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η έναρξη των ιδιωτικοποιήσεων των επιχειρήσεων που κατέχουν διάφοροι δήμοι και περιφέρειες και η πιθανή επιβολή έκτακτου φόρου που να συνυπολογίζει τις μετοχές, τις σταθερές απολαβές και καταθέσεις, των ιταλών πολιτών.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατέστησε πάντως σαφές ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να δεχθεί τον συγκεκριμένο φόρο και ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει σύντομα μαζική διαδήλωση για να αποδείξει ότι η κεντροδεξιά μετέχει ενεργά στις εξελίξεις.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .