Image and video hosting by TinyPic

23/11/11

Στα ύψη τα CDS...

Η πίεση που επιβάλλουν οι αγορές στις οικονομίες της Ευρώπης, λόγω της κρίσης χρέους, συνεχίζεται και σήμερα. Αν και τα χρηματιστήρια ηρεμούν, η ομολογιακή έκδοση της Γερμανίας είχε μέτρια πορεία, καθώς έναντι στόχου για άντληση 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, συγκεντρώθηκαν περί τα 3,6 δισεκατομμύρια με το κουπόνι, να διαμορφώνεται κοντά στο 2% - στρο 1,98% για την ακρίβεια.

Την ίδια ώρα, σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανέρχεται την Τετάρτη το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας ευρωπαϊκών χωρών, καθώς οι επενδυτές αναζητούν τρόπους να περιορίσουν την έκθεσή τους σε χρεόγραφα της ευρωζώνης καθώς βλέπουν την κρίση να διαχέεται από την "περιφέρεια" στον "πυρήνα" της ζώνης του ενιαίου νομίσματος.

Σε νέες συζητήσεις όσον αφορά το σχέδιο διάσωσης της προβληματικής Dexia φέρονται να βρίσκονται η Γαλλία και το Βέλγιο, αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «De Standaard».

Αλλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις είναι πολύ πιθανό να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στην αξιολόγηση «ΑΑΑ» της Γαλλίας η οποία φέρεται να δοκιμάζεται αυτό τον καιρό.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .