Image and video hosting by TinyPic

18/11/11

Καταρρέει και η Ουγγαρία. Δυστυχώς μόνο ένας παγκόσμιος πόλεμος μας σώζει όλους...

Καταρρέει και η Ουγγαρία, που βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν την προσφυγή σε μηχανισμό στήριξης βρίσκεται η Ουγγαρία, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν και επιβεβαίωσε και η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ, τα ευρωπαϊκά όργανα γνωρίζουν τις προθέσεις των ουγγρικών αρχών να καταθέσουν αίτημα προληπτικής οικονομικής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δηλώνει πως επιδιώκει μία «νέου τύπου» συμφωνία με το ΔΝΤ, κατά τρόπο ώστε να διατηρήσει η ουγγρική κυβέρνηση την δυνατότητα διαμόρφωσης της οικονομικής της πολιτικής. «Θέλουμε εγγυήσεις ότι δεν θα δεθούν τα χέρια μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Όρμπαν, συμπληρώνοντας πως «κανείς δεν μπορεί να περιορίσει την κυριαρχία της Ουγγαρίας στην οικονομική πολιτική, αυτή είναι το βασικό δόγμα της κυβερνητικής φιλοσοφίας».

Το πόσο δύσκολο θα είναι να επιτύχει μια τέτοια συμφωνία με το ΔΝΤ μένει να το δούμε. Το σίγουρο πάντως είναι πως μέχρι πρότινος η Ουγγαρία απέρριπτε την προσφυγή στο ΔΝΤ

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .