Image and video hosting by TinyPic

24/11/11

«Ρολά» κατεβάζουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Πορτογαλίας...

«Ρολά» κατεβάζουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Πορτογαλίας, ενάντια στα σκληρά αντικοινωνικά μέτρα που σχεδιάζει να περάσει από τη βουλή την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση του Μνημονίου. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ενάντια στη συνταγή της λιτότητας που συστήνουν οι "γιατροί" της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί, ενώ χειρόφρενο τραβούν τα μέσα μεταφοράς. Στην απεργία συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των νοσοκομείων.

Η απεργία αναμένεται να είναι μία από τις μαζικότερες στην ιστορία της Πορτογαλίας. Τα δύο μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της χώρας, που αντιπροσωπεύουν πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους, στηρίζουν την απεργία.

"Κόκκινο πανί" για τους Πορτογάλους είναι το σχέδιο νόμου για τη μείωση του ελλείμματος που τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να περικόψει ένα ευρύ φάσμα δημοσίων δαπανών, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης και των ενόπλων δυνάμεων. Στις κυβερνητικές προθέσεις περιλαμβάνεται η αύξηση των φόρων, καθώς και η περικοπή του δώρου Χριστουγέννων και διακοπών, που αντιστοιχεί σε έναν μισθό, για τους δημοσίους υπαλλήλους. Επίσης, η κυβέρνηση θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να επεκτείνουν το καθημερινό ωράριο των εργαζομένων κατά 30 λεπτά, χωρίς να τους πληρώνουν.

Η Πορτογαλία είναι η τρίτη χώρα που μπήκε στο μηχανισμό μετά την Ελλάδα και την Ε.Ε., με την ανεργία της χώρας να ξεπερνά το 12% και την οικονομία να οδηγείται σε ύφεση.

Η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πάολο Κοέλο αναμένεται να περάσει το σχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2012, καθώς ο κυβερνητικός συνασπισμός που την απαρτίζει διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .