Image and video hosting by TinyPic

16/11/11

Μαλλιοτραβήγματα στην φασιστική βουλή...

Το γάντι σήκωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στη σκληρή, αλλά σε ήπιο ύφος, κριτική (εσκεμμένη - όπως είπε- επιλογή) που άσκησε η βουλευτίνα του Κομμουνιστικού Κόμματος Λιάνα Κανέλλη στην κυβέρνηση Παπαδήμου, με αποτέλεσμα να γίνει της… κακομοίρας.

«Ο λόγος σας, κυρία Κανέλλη, δεν ξέρω αν τον χαρακτηρίζετε χαμηλού προφίλ, ήταν όμως σίγουρα θεατρικότατος. Δεν ξέρω πόσα πράγματα έγιναν ή δεν έγιναν, και τα οποία τα περιγράψατε με όρους καναλιών, δημοσιογράφων και παρασκηνίου αλλά τα πλέον πρωτοφανή που γίνονται σ’ αυτόν τον τόπο είναι ότι δυνάμεις, κόμματα ή παρατάξεις που θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να μιλούν στο όνομα του λαού χωρίς να προτείνουν απολύτως τίποτα και μια ζωή καταγγέλλουν. Είναι μια εύκολη αριστερή ιδεολογία που αναλύει τα δράματα, περιγράφει τα γεγονότα, αλλά προτάσεις δεν έχει…» είπε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, κάνοντας τη Λιάνα Κανέλλη να μην το κουνήσει από το έδρανο, έως ότου έρθει η σειρά της.

«Μιλήσατε για θεατρινισμούς, δεν ζητώ να το πάρετε πίσω. Δώσατε ένα ρεσιτάλ, ρεσιτάλ όπερας, όπερας μπούφα. Χρησιμοποιήσατε ψέματα, πως όλα τα κόμματα ζήτησαν αυτή τη συναίνεση, όχι δεν τη ζήτησαν όλα τα κόμματα. Μιλήσατε για έλλειψη μετωπικής σύγκρουσης, είμαστε σε σύγκρουση μετωπική. Μιλήσατε για επαναφορά στη δεκαετία του ’50. Σας διαβεβαιώ το ’52 οι συνεργάτες σας, οι συνεργάτες σας και οι σημερινοί συναινούντες και οι διάδοχοί τους, εκτελούσαν τον Μπελογιάννη. Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας αντιγυρίσω τα περί θεατρινισμού, διότι όποιος εκφεύγει από το σενάριο των Λεσχών που σας έχουν πει να λέτε με ευπρεπές ύφος και δεν είναι συνομιλητής σας στο ίδιο επίπεδο, τότε μπορεί να μετατρέπει το Καστελόριζο σε ντεκόρ, την έλλειψη βιβλίων στα σχολεία, ούτε καν ικανή να σας κάνει να θέλετε να παραιτηθείτε, αφού δεν μπορέσατε να δώσετε ως υπουργός Παιδείας βιβλία στα σχολεία, που θα ήταν στοιχειώδης αντιγραφή ενός εκ της τριμερούς, το χαρακίρι ελπίζω να σας το έμαθαν, και εν πάση περιπτώσει, αν μιλάτε για συνεντεύξεις εξωτερικού, σας διαβεβαιώ ότι σημασία δεν έχει το ντεκόρ κάτω από το οποίο μιλάς, αλλά το περιεχόμενο το οποίο λες. Ήδη η μισή Ευρώπη Σας, έτσι όπως τη θέλετε, σας κατηγορεί για μαύρο μέτωπο. Στο μαύρο μέτωπο θα πάρετε κόκκινη απάντηση. Και δεν μονοπωλείτε εσείς ούτε τον πατριωτισμό ούτε την εθνικότητα (δεν είναι προσωπικό) και δεν θα κατηγορείται στο τέλος ότι εμείς εδώ πυροβολούμε την πατρίδα και σεις τη σώζετε. Την κυβερνήσατε και τη φέρατε εδώ, δεν την κυβερνήσαμε για να την πυροβολήσουμε. Το πιστόλι στον κρόταφό σας» απάντησε η βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Ανάμεσα στη δημοσιογραφία, το θέατρο και την πολιτική, έχω επιλέξει σταθερά την πολιτική» ανταπάντησε η υπουργός Παιδείας, κλείνοντας το κεφάλαιο της αντιπαράθεσης.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .