Image and video hosting by TinyPic

29/11/11

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι, που δεν πρέπει να προστατεύονται. Δίνουν χρήμα χωρίς να ξέρουν που το δίνουν...

Μια σπείρα που εξαπατούσε ανυποψίαστους χρήστες του Διαδικτύου και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Η σπείρα λειτουργούσε μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και υποσχόταν τη γνωριμία με κυρία, η οποία εμφανιζόταν σαν κάτοικος Λονδίνου.

Στη «φάκα» πιάστηκε ένας 42χρονος, οποίος ήρθε σε επαφή με αυτήν την γυναίκα από τα μέσα Αυγούστου και η οποία κατάφερε να του αποσπάσει 3.400 ευρώ με το πρόσχημα πως ήθελε να ταξιδέψει στην Ελλάδα, αλλά δεν είχε τα χρήματα.

Ο 42χρονος πείστηκε να στείλει με κούριερ τα λεφτά, αφού του υποσχέθηκε πως θα του στείλει ένα δέμα με πολύτιμους λίθους, ως εγγύηση, το οποίο θα της επέστρεφε, όταν αυτή έφτανε στην Ελλάδα.

Για την αποστολή και εκτελωνισμό του δέματος όμως, ζήτησε επιπλέον 8.500 ευρώ, το οποίο ο 42χρονος θα κατέβαλε σε μέλος της συμμορίας, που θα έφερε δήθεν την ιδιότητα του διπλωμάτη και θα συναντούσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την 28-11-2011.

Λόγω αμφιβολιών και υπονοιών για το ρόλο της γυναίκας και την παράνομη δράση της συμμορίας, το θύμα απευθύνθηκε σε αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, από τους οποίους οργανώθηκε επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, ο οποίος εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού, παριστάνοντας τον διπλωμάτη.

Στην κατοχή του 27χρονου, ο οποίος συνελήφθη με τις κατηγορίες της «Πλαστογραφίας», «Απάτης» και «Σύστασης συμμορίας», βρέθηκε πλαστό έγγραφο με ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων συνεργών.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .