Image and video hosting by TinyPic

19/11/11

Ο Πάπας, ζητάει από τους Αφρικανούς να μείνουν πάντα πεινασμένοι...

Τα αφρικανικά έθνη, καθώς εκμοντερνίζονται και αναπτύσσονται, πρέπει να αντισταθούν στον πειρασμό να υποκύψουν στις δυνάμεις της αγοράς ζήτησε ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ’ ο οποίος επισκέπτεται από την Παρασκευή το Μπενίν στη δυτική Αφρική.

Στην ομιλία του, και ενώ νωρίτερα είχε δεκτός από μεγάλα και ενθουσιώδη πλήθη, υπογράμμισε ότι τα αφρικανικά κράτη πρέπει να εκσυγχρονιστούν αλλά όχι με κάθε κόστος. Επισήμανε ότι «η άνευ όρων παράδοση στους νόμους της αγοράς και την οικονομίας είναι μία από τις παγίδες που πρέπει να αποφύγουν.

«Η μετάβαση στο μοντερνισμό πρέπει να καθοδηγηθεί από ασφαλή κριτήρια, βασισμένα σε παραδοσιακές αξίες», είπε για να αναφερθεί «στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τη σημασία της οικογένειας και το σεβασμό της ζωής».

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του Βενέδικτου στην Αφρική μετά την ενθρόνιση του το 2005. Ο Πάπας θα παραμείνει στη χώρα τρεις ημέρες.

Το Σάββατο ο Βενέδικτος πρόκειται να συναντηθεί και με εκπροσώπους παραδοσιακών θρησκειών. Το Μπενίν είναι άλλωστε μία από τις χώρες όπου το βουντού έχει μεγάλη διάδοση.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .