Image and video hosting by TinyPic

25/11/11

Απάτη εις βάρος του Ι.Κ.Α. από ασφαλισμένο στο Ρέθυμνο...

Απάτη εις βάρος του Ι.Κ.Α. από ασφαλισμένο στο Ρέθυμνο διαπιστώθηκε, στο πλαίσιο του ελέγχου και των διασταυρώσεων για όλες τις περιπτώσεις απόδοσης δαπανών παροχών ασθενείας που πραγματοποιούνται στα υποκαταστήματα όλης της χώρας από τη διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα.

Ασφαλισμένος, παραποιώντας παραστατικά, εισέπραξε για περίθαλψη μέλους της οικογένειάς του δαπάνες μεγαλύτερες από ό,τι είχε δικαίωμα επί τέσσερα χρόνια, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια εισέπραττε δαπάνες μετακίνησης χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί το διάστημα αυτό καμία θεραπεία.

Ο εν λόγω ασφαλισμένος, δηλαδή, συνέχιζε να λαμβάνει τα χρήματα αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, δήθεν για να μεταφέρει το μέλος της οικογένειάς του στο Ηράκλειο για θεραπεία, το οποίος, όμως, στο μεταξύ είχε αποθεραπευτεί. Το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε από τον ασφαλισμένο από το 2005 μέχρι το καλοκαίρι του 2011 με την απάτη αυτή ανέρχεται σε 20.578,72 ευρώ.

Αυτά επισημαίνονται σε σχετική ανακοίνωση της κεντρικής διοίκησης του Ι.Κ.Α., ενώ αντίστοιχη περίπτωση υπήρξε και στο υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. στο Αγρίνιο με νεφροπαθή ασφαλισμένο που δήλωνε ψευδή διεύθυνση μόνιμης κατοικίας και εισέπραττε παρανόμως δαπάνες μετακίνησης.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο διευθυντής των υγειονομικών υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. Μανώλης Τσουπάκης, τονίζοντας πως είχε γίνει γνωστό το περιστατικό στον φορέα από το καλοκαίρι, στη διάρκεια του ελέγχου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ασφαλιστικού φορέα επισημαίνεται πως ο ασφαλισμένος εισέπραττε «δαπάνες μετακίνησης μεγαλύτερες από αυτές που πραγματικά εδικαιούτο από τον 9/2005 έως τον 08/2009, για δε το διάστημα 09/2009 έως 06/2011 εισέπραττε δαπάνες μετακίνησης χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα αυτό καμία θεραπεία ή παρακολούθηση του ασθενούς ασφαλισμένου, όπως προκύπτει από σχετική ιατρική βεβαίωση του Νοσοκομείου».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .