Image and video hosting by TinyPic

27/11/11

Λαοί ξυπνήστε. Οι «ηγέτες» σας παραδίδουν τις χώρες σας στους Γαλλογερμανούς φασίστες...

Με την Ευρωζώνη να πιέζεται από όλες τις πλευρές και το κίνδυνο κατάρρευσης το ευρώ περισσότερο ορατό από ποτέ, οι ηγέτες της ΕΕ καλούνται να πάρουν μέτρα που θα ανατρέψουν την δυσμενή κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Μέρκελ και Σαρκοζί εμφανίζονται δε έτοιμοι να προτείνουν αλλαγές-εξπρες στις συνθήκες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Δημοσίευμα της Bild επικαλούμενο διπλωματικές πηγές στο Βερολίνο αναφέρει ότι οι ηγέτες του γαλλογερμανικού άξονα θα παρουσιάσουν τα σχέδια τους στην σύνοδο κορυφής στις 8-9 Δεκεμβρίου, επιδιώκοντας οι αλλαγές να συμφωνηθούν και να ισχύσουν το αργότερο ως τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Με τις αλλαγές των συνθηκών προβλέπεται αυστηρότερες ρυθμίσεις με στόχο τη δημοσιονομική πειθαρχία. Το μοντέλο που θα χρησιμοποιήσουν οι μεταρρυθμίσεις θα προβλέπει συμφωνίες μεταξύ των εθνικών κρατών όπως είχε γίνει στο προοίμιο της συνθήκης του Σένγκεν.

Σε ό,τι αφορά το ευρωομόλογο, το οποίο η Γερμανία εξακολουθεί να απορρίπτει ως λύση πριν υπάρξει δημοσιονομική σταθερότητα, ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, υπογραμμίζει πλέον μιλώντας στην Bild ότι δεν αποκλείει την υιοθέτηση του ευρωομολόγου, καλεί ωστόσο τις κυβερνήσεις να σκεφτούν τη λύση αυτή στο τέλος της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Θα πρέπει πρώτα να διασφαλιστεί ότι οι προϋπολογισμοί των εθνικών κρατών θα περνούν πρώτα από αυστηρούς ελέγχους, σημειώνει ενώ χαρακτηρίζει ανόητη κάθε συζήτηση για επιστροφή στο μάρκο.

Παραταύτα ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φιλίπ Ρέσλερ επέκρινε με σφοδρότητα τις προτάσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο για μίας μορφής ευρωομόλογα λέγοντας ότι είναι «ανεύθυνο να ανοίγει ξανά η συζήτηση για τα ευρωομόλογα».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .