Image and video hosting by TinyPic

15/11/11

Εθελοντική έξοδος από το ευρώ...

Με 9 ψήφους κατά και 10 αποχές το κομματικό συνέδριο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ψήφισε την πρόταση που προβλέπει εθελοντική έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη: «Σε περίπτωση που μια χώρα είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να εφαρμόσει τους κανόνες που διέπουν το κοινό νόμισμα, τότε της παρέχεται η δυνατότητα, -σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας για την έξοδο από την ΕΕ- να βγει από την ευρωζώνη χωρίς όμως να εγκαταλείψει την ΕΕ», αναφέρεται στο κείμενο της σχετική πρότασης που αποδέχθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία οι σύνεδροι στη Λειψία.

Εργαλεία για περισσότερη οικονομική σταθερότητα

Ρόλο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στη διαχείριση της κρίσης ζητούν οι ΧριστιανοδημοκράτεςΡόλο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στη διαχείριση της κρίσης ζητούν οι ΧριστιανοδημοκράτεςΣε καιρό κρίσης οι Χριστιανοδημοκράτες τάσσονται υπέρ της οικονομικής σταθεροποίησης της ευρωζώνης. Για να επιτευθχεί προτείνουν την αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών ούτως ώστε να γίνει δυνατή μια διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος εναντίον μιας χώρας μέλους.

Ζητούν επίσης για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τη δυνατότητα να κινεί διαδικασία κατά των χωρών-μελών που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ταυτόχρονα ζητούν την οικονομική «αναδιάρθρωση» των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη βοήθεια του ευρωπαίου επιτρόπου για τη διαχείριση του ευρώ, ο οποίος θα ελέγχει την εφαρμογή των προγραμμάτων οικονομικής εξυγίανσης.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .